Nutrūktgalviai: Don Kichoto pėdsakais
Naujiena

Būsiu su tavim 2021-10-20

Lapkričio 8 dieną 17:30 val. nemokamas filmas "Būsiu su tavimi" registracija <<ČIA>>  Dvi moterys, psichologe ir policijos pareigune, imasi sudetingos misijos – gimtajame miestelyje sumažinti rekordini savižudybiu skaiciu. Valija ir Gintare keliauja nuo duru iki duru, gelbedamos vienišiausius savo bendruomenes narius empatija, jautrumu ir atjauta. Kasdien jausdamos gilia baime prarasti dar viena gyvybe, moterys užmezga stipru tarpusavio ryši, iš nelaimes gniaužtu ištrauksianti ne viena gyvybe. Drauge joms pavyksta numalšinti krize ir atrasti, kad savižudybiu prevencija gali buti veiksminga.
Jautriai gvildenant sudetingas temas, dokumentiniame filme „Busiu su tavim“ ikvepimo semiamasi iš tikroves, visai šalia musu aptinkamos daug dažniau, nei galetume pagalvoti.

Dokumentiniame filme „Busiu su tavim“ savižudybe – dramatiška ir skausminga pagrindiniu veikeju gyvenimo dalis; taciau Valija ir Gintare palaiko stiprus vidinis pozityvas, užuojautos jausmas ir gebejimas net ir sunkiausiomis akimirkomis i gyvenima žvelgti su humoru. Butent šis kontrastas diktuoja maslu, taciau sykiu viltinga filmo tona. Siekiant sustiprinti šiu dvieju nuotaiku saveikos ispudi, dinamiškos veikeju kasdienybes kadrai filme pinasi su poetiškomis, intymiomis apmastymu pauzemis. Šiu pauziu metu demesys sutelkiamas i idiliškas Kupiškio miestelio apylinkes.
Tyrinejant nuo miesto šurmulio atitrukusias vietoves, gamtos peizažus ir lietuviško kaimo eksterjera siekiama perteikti tiek pagrindiniu filmo veikeju, tiek ir kaimo gyventoju vidini pasauli. Šis kontrastas tarp ramybe dvelkianciu vaizduojamu vietu grožio ir slegiancio ju gyventoju sielvarto kinematografiškai atskleidžiamas per aštru šviesos bei šešeliu sambuvi. Kadruojant atitinkamai siekiama pabrežti vienatves jausma, nuošalius ir atskirtus objektus – kaip antai atokias sodybas – vaizduojant platesnio bendro vizualinio konteksto – lauku ar pievu – pakrašciuose. Kadravimui svarbus vaidmuo šiuo atveju tenka ir balansuojant tarp noro užfiksuoti intymias akimirkas ir gerbti žmoniu privatuma. Todel visame filme kamera sutelkiama i pagrindiniu veikeju veido išraiškas ir reakcijas, kitus pokalbio dalyvius paliekant už kadro ir ju buvima perteikiant tik aplinkos detalemis ir už kadro girdimais balsais.
„Busiu su tavim“ – tai sekmes istorija apie savižudybiu prevencija, igyvendinama dvieju puikiai savo darba išmananciu ir pozityvumo nestokojanciu moteru. Tikimes, kad šis filmas ikveps ir kitas bendruomenes imtis spresti sunkias socialines problemas, esminius išteklius atrandant bendruomenes viduje.




Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Best Film
UAB "Theatrical Film Distribution"
Kino Pavasaris
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt