Nutrūktgalviai: Don Kichoto pėdsakais
Naujiena

Atskleista prancūzų kino festivalio "Žiemos ekranai" programa 2018-01-02

Tryliktą kartą rengiamas festivalis „Žiemos ekranai“ 2018 metų pradžioje supažindins su naujausiais prancūzų režisierių filmais, retrospektyvomis bei animacija. Šiemet jau ir Gargždų kino teatro „Minija“ lankytojai turės progą išvysti aštuonis filmus iš įvairių festivalio programų.

Pagrindinėje programoje „Svečias kasdienybėje“ – ir jaunų, ir jau pripažintų kūrėjų filmai, kuriuose šmaikščiai ir kitaip vaizduojamos įvairios gyvenimo peripetijos. Programa siūlys įžvelgti brėžiamą skirtį tarp kasdienybės ir to, kas svetima ir nepažinu, tyrinėti žmogaus patiriamas tarpines būsenas. Vienas iš pavyzdžių – režisieriaus Antoine’o Barraud filmas „Menininko portretas“ („Le dos rouge“, 2015), kurio pagrindinis herojus, žinomas režisierius Bertrand’as Bonnello, naujajam savo projektui imasi monstriškumo paieškų – iš pradžių dailėje ir mene, vėliau ir savyje. Filmo personažų išvaizda – plaukų ilgis, veidas, amžius – nuolat keičiasi, o pagrindinis herojus ima skęsti belaikėje netikrumo būsenoje.

Įvairūs moters gyvenimo etapai domina prancūzų ir armėnų kraujo turinčią fotografę bei režisierę Valérie Massadian. Jungdama dokumentiką ir vaidybinį kiną, ji savo antrame ilgo metražo filme „Mila“ (2017) subtiliai vaizduoja jaunos merginos tapsmą moterimi.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį bus pristatyta specialioji programa „Amžiaus kronikos“. Joje – filmai, nuotaikingai liudijantys praėjusio amžiaus vizualiąją kultūrą ir jos kaitą. Neseniai restauruotas montažinis režisierės Nicole Védrès filmas „Paryžius, 1900-ieji“ („Paris mil neuf cent“, 1948) pasakos apie belle époque, pradedant Pablo Picasso ir baigiant nuo Eifelio bokšto šokusiu žmogumi-paukščiu.

Šimtųjų Jeano-Pierre'o Melville'io gimimo metinių proga „Žiemos ekranai“ pristatys „amerikiečiu Paryžiuje“ vadinto režisieriaus filmų retrospektyvą. Melville’is labai mėgo kiną, ypač amerikietišką, o kurdamas siekė nepriklausomybės – net jei dėl to reikėjo filmuoti be pinigų ir leidimų ar pirkti juostą juodojoje rinkoje. Kaip tik dėl tokios laisvės Melville’is ir tapo Naujosios bangos krikštatėviu, sukūrė unikalų stilių, peržengiantį žanrinio kino ribas. Retrospektyvoje bus galima pamatyti ne tik kultiniais tapusius režisieriaus filmus „Skundikas“ („Le doulos“, 1962), „Raudonasis ratas“ („Le cercle rouge“, 1970), bet ir ankstyvąją kūrybą, kurioje atsiskleidžia, kaip formavosi šiandien melviliškais vadinami jo personažai – vieniši anonimai, skrybėlėti gangsteriai melsvose Paryžiaus paryčių ūkanose: Gargžduose - melviliški festivalio atidarymo filmai: trumpametražis „24 valandos iš klouno gyvenimo“ („24 heures de la vie d'un clown“, 1946) ir kriminalinė drama "Bobas lošėjas" („Bob le flameur“, 1956)

Festivalis pagerbs 2017 metų liepą mirusią didžią prancūzų aktorę Jeanne Moreau. Žiūrovai bus kviečiami dar kartą pamatyti nepamirštamus aktorės vaidmenis - Gargžduose kriminalinėje mistinėje dramoje „Nuotaka juodais drabužiais“ („La Mariée était en noir“, 1967).


Gargždų kino teatre „Minija“ prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ filmus žiūrovai galės išvysti vasario 2-7 d. Išsamesnė informacija apie filmus ir bilietų įsigijimą jau greitai!



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino teatras „Pasaka“
nSoft
ACME Film
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt