Drakonų sergėtoja
Naujiena

Ką žiūrėsime kovą? 2017-03-06

ŠUNS TIKSLAS (Dog‘s Purpose)

„Minijos“ kino ekrane nuo kovo 3 d. Dubliuotas lietuviškai. Cenzas V.

Tai – pasakojimas apie šunelį Beilį. Nepaprastas pasakojimas. Bet apie viską iš pradžių.

Beilis nuo pat pirmosios dienos labai susidraugavo su berniuku Itanu. Jei kartu žaidė, džiaugėsi, liūdėjo, kartu augo. Ir labai vienas kitą mylėjo bei padėdavo vienas kitam. Itanui nedrįstant prieiti prie jam patikusios Hanos, būtent Beilis žengė pirmąjį žingsnį – būtent šunelio dėka Itanas pažino pirmąją meilę. Tačiau kaip žinia, šuneliai gyvena trumpiau nei žmonės. Itanas tebebuvo jaunuolis, kai Beilis paseno ir numirė. Tačiau tuo ši istorija nesibaigia.

Po trumpo nebūties laikotarpio Beilis staiga suprato, kad vėl yra gyvas – vėl yra mažas šunelis. Tačiau nebe Beilis. Ir netgi ne šunelis, o kalytė! Atsipeikėjęs po pirmojo šoko, jis prisitaikė prie naujojo gyvenimo ir nugyveno jį taip pat linksmai, prasmingai ir padėdamas žmonėms, kaip ir pirmąjį kartą. Po to Beilis atgimė dar kartą. Ir dar kartą. Ir dar – vis kitoje šeimoje, vis kitu pavidalu.

Kol galų gale, po daugybės metų likimas Beilį vėl atvedė ten, kur viskas prasidėjo – į dabar jau suaugusio to paties Itano namus. Ar šuo ir berniukas atpažins vienas kitą po daugybės metų? Ar padėti vienam vieninteliam, konkrečiam žmogui ir yra didysis šuns tikslas?

Nuostabiai šilta, lietuviškai įgarsinta istorija visai šeimai „Šuns tikslas“ Lietuvos kino teatruose pradedama rodyti nuo vasario 24 dienos.

Režisierius: Lasse Hallström

Prodiuseris: Gavin Polone, Alan C. Blomquist, Mark Sourian, Darren Reagan

Scenaristas: Cathryn Michon, W. Bruce Cameron

Vaidina: Dennis Quaid, Britt Robertson, Josh Gad, Peggy Lipton, Juliet Rylance, K.J. Apa


LOGANAS. ERNIS (Logan)

Ekrane nuo kovo 3 d. Anglų k. Cenzas N-16.

Tai – jau dešimtasis „Iksmenų“ serijos filmas ir trečioji bei paskutinė „Ernio“ trilogijos dalis, kurioje pasaulis bus visiškai nebe toks, o pagrindinis herojus – pasenęs, nusilpęs ir neryžtingas.

Paskutiniosios trilogijos dalies veiksmas žiūrovus nukelia į ateitį. Sunaikinus mutantus ir jų pasaulį čia liko tik Loganas ir Profesorius X. Loganas jau susenęs ir beprarandantis savo ypatingas galias: kūnas nebepajėgia pats išgydyti patirtų žaizdų, todėl jo oda išvagota senų randų. Profesorius X irgi nebe toks, kaip anksčiau – jį įveikė Alzhaimerio liga, todėl jis beveik nieko nebepamena.

Nusilpę ir pavargę herojai vis dėlto bus priversti stoti į dar vieną kovą prieš blogį ir išgelbėti jauną mergaitę Laurą, kuri yra labai panaši į Loganą. Galbūt mutantų pasaulis dar turi vilčių atgimti?

„Iksmenų“ gerbėjai gali būti ramūs – į filmo režisieriaus kėdę sėdo patyręs šių filmų meistras – Jamesas Mangoldas, prieš tai režisavęs „Ernį“. Pagrindinis vaidmuo vėl buvo patikėtas Hughui Jackmanui, filme taip pat vaidina Patrickas Stewartas, Richardas E. Grantas, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez ir kiti.


TRAUKINIŲ ŽYMĖJIMAS 2 (Trainspotting 2)

Ekrane nuo kovo 10 d. Anglų k. Cenzas N-16.

1996 m. britų režisierius Danny‘is Boyle‘as, ekranizavęs Irving‘o Welsh‘o romaną „Trainspotting“, įrašė savo vardą į kino istoriją. Nihilizmo, depresijos, ironijos, narkotikų ir vilties pripumpuota istorija tapo kultine jaunimo juosta, o Ewan‘o McGregor‘o suvaidinto herojaus Rentono scena, kuomet jis išlenda iš klozeto – viena labiausiai atpažįstamų pasaulinio kinematografo scenų. Praėjus dviem dešimtmečiams, „Traukinių žymėjimo“ herojai sugrįžta.

Pasiilgęs Škotijos – vienintelės vietos, kurią gali vadinti namais – Rentonas susitinka ir susitaiko su anuometiniais bičiuliais: „Nesveikuoju“ (Sick Boy) Saimonu Viljamsonu (aktorius Jonny Lee Miller‘is) ir Denieliu „Spadu“ Merfiu (akt. Ewen‘as Bremner‘is). Abu Škotijoje pasilikę jo draugai (kaip ir pats Rentonas) jau seniausiai nebevartoja heroino ir vengia kalėjime sėdinčio, psichopatiškų polinkių turinčio Francio Begbio (akt. Robert‘as Carlyle‘as). Tačiau pastarasis, atlikęs bausmę, pats juos susiranda.

Prisimindama audringas jaunystės dienas, šaunioji ketveriukė ir pati nepajunta, kaip įsipainioja į naują pražūtingą veiklą – pornografijos pasaulį. Pasaulį, kuriame buvusių narkomanų pagundos tyko kiekviename žingsnyje. Rentonas papildomai kovoja ir su dar viena pagunda – jausmais buvusiai savo meilei Dianai (akt. Kelly Macdonald). Beprotiškų idėjų, nuotykių ir pavojų karuselė ima suktis vis smarkiau, vėl grasindama įtraukti Rentoną ir jo draugus į bedugnę. Ar 20-čia metų vyresniems (ir protingesniems?) herojams pavyks išvengti likimo pinklių? Ar Rentonui ir jo bičiuliams pavyks pagaliau pasirinkti gyvenimą?

Režisierius: Danny Boyle
Prodiuseris: Danny Boyle, Christian Colson, Bernard Bellew, Andrew Macdonald
Scenaristas: John Hodge, Irvine Welsh
Vaidina: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner


RIČIS DIDYSIS (Richard The Stork)

Ekrane nuo kovo 10 d. 3D ir 2D formatu. Dubliuotas lietuviškai. Cenzas V.

Nuo vaikystės įsūnytas ir labai visų mylimas žvirbliukas Ričis auga gandrų šeimoje ir jaučiasi tikru gandru! Tik štai gandrams, kaip migruojantiems paukščiams, ateina laikas skristi į Afriką žiemoti. Šeima priversta atskleisti Ričiui jo tikrąją prigimtį, nes skristi drauge negalima – žvirblis gali žūti kelionėje.

Tačiau drąsuolis nenuleidžia sparnų ir nusprendžia visiems įrodyti, kad jis – tikras gandras! Ričis leidžiasi į kelionę savarankiškai, o prie jo prisijungia nauji draugai: ekscentriškoji pelėda Olga su įsivaizduojamu draugu ir be galo save mylinti disko atlikėja papūgėlė Kiki.

Kelyje sparnuotoji trijulė susiduria su įvairiomis kliūtimis: čia ir mirtinai pavojingi šikšnosparniai, ir balandžiai, turintys priklausomybę nuo interneto, ir grėsmingi mafijoziai varnai, ir net milžiniškas griaudžiantis lėktuvas! Kai pagaliau jie randa kelią į Afriką, Ričiui tenka spręsti, kaip išgelbėti savo brolį gandrą iš baisaus bitėdžio barsuko gniaužtų.

Ar pavyks mažajam Ričiui pamilti save tokį, koks jis yra iš tikrųjų?

VAIDMENIS ĮGARSINO: Simonas Storpirštis (Ričis), Neringa Varnelytė (Olga), Eimutis Kvosčiauskas (Kiki), Algirdas Dainavičius (Klaudijus), Sergejus Ivanovas (Maksas), Mindaugas Papinigis (varnas) ir kiti.


KONGAS: KAUKOLĖS SALA (Kong: Skull Island)

Ekrane nuo kovo 10 d. 3D formatu. Anglų k. Cenzas N-13.

Pirmasis filmas apie milžinišką gorilą, gavusią jai priderantį – Karaliaus (ang. King) – vardą, buvo sukurtas dar 1933-aisiais metais. Ši naujoji "Godzilos" prodiuserių sukurta juosta pasakoja, nuo ko viskas prasidėjo.

Mokslininkų, kareivių, tyrinėtojų ir nuotykių ieškotojų grupė surengia ekspediciją į naujai atrastą paslaptingą Ramiojo vandenyno salą. Mitai byloja, kad nuolat rūko apgaubtoje saloje gyvena žmonių dar nematyti, nežinomi ir netgi neįsivaizduojami padarai. Tačiau realybė pranoksta bet kokią vaizduotę. Saloje karaliauja milžiniška gorila – galingasis Kongas, ginantis salos gyventojus nuo kraupių požemių padarų. Saloje išsilaipinę keliautojai sutrikdo jėgų pusiausvyrą ir išprovokuoja tikrą karą tarp žmogaus ir gamtos. Neprašyti svečiai Kongui tėra dar vienas priešas, nuo kurio reikia apginti savo namus.

Režisierius: Jordan Vogt-Roberts
Prodiuseris: Alex Garcia, Eric McLeod, Mary Parent, Thomas Tull, Jon Jashni, Nicholas Simon
Scenaristas: Dan Gilroy, John Gatins, Max Borenstein, Derek Connolly
Vaidina: Samuel L. Jackson, Brie Larson, Tom Hiddleston


GRAŽUOLĖ IR PABAISA (Beauty And The Beast)

Ekrane nuo kovo 17 d. 3D formatu. Anglų k. Cenzas N-7.

1740-aisias prancūzų rašytoja Gabrielle-Suzanne de Villeneuve parašiusi pasaką „Gražuolė ir pabaisa“ turbūt net nesvajojo, kad ši istorija gyvuos šimtmečius.

Bela (akt. Emma Watson) – miela ir kilniaširdė mergina, kuriai brangiausias pasaulyje yra jos tėtis. Šiam pakliuvus į bėdą, mergina nė nesusimąsčiusi ryžtasi pasiaukoti ir tapti Pabaisos (akt. Dan Stevens) įkaite prabangiuose jo rūmuose. Nepaisant iš pradžių tarp jų tvyrojusio nepasitikėjimo ir baimės, Bela pamažu pradeda pažinti tikrąjį Pabaisos grožį – po siaubinga išore slypinčią didžiulę ir mylinčią jo širdį.  Tačiau vos tik jiems susidraugavus, Pabaisai iškyla mirtinas pavojus – gražuolės Belos gelbėti atvyksta medžiotojas Gastonas (akt. Luke Evans), kuris gailesčio nejaučia niekam...

Naujojoje „Disney“ studijos ekranizacijoje šįkart susipina klasikinė istorija ir pažangiausios šiuolaikinės technologijos, tad kompiuteriu sukurti magiški personažai atrodys tarsi gyvi. Nuostabūs kostiumai, kerinti muzika, kurią sukūrė net aštuonių „Oskarų“ laureatas, kompozitorius Alanas Menkenas, ir nemari tikrosios meilės istorija užburs ir didelius, ir mažus. 

Daugeliui žinomą istoriją naujam gyvenimui prikelti ryžosi režisierius Billas Condonas („Brėkštanti aušra. 1 dalis“, „Brėkštanti aušra. 2 dalis“, „Penktoji valdžia“), o ją papasakoti buvo patikėta žaviajai britei, išaugusiai „Hario Poterio“ Hermionos uniformą Emmai Watson, aktoriui, tituluotam seru, Ianui McKellenui, Kevinui Kline'ui, Ewanui McGregorui ir kitiems.


PRIEŠNUODIS GYVENIMUI (A Cure For Wellness)

Ekrane nuo kovo 17 d. Anglų k. Cenzas N-16.

Įmantriame ir ypač vizualiame psichologiniame trileryje „Priešnuodis gyvenimui“ pasakojama iš pirmo žvilgsnio paprasta istorija. Tačiau neapsigaukite...

Ambicingas jaunas specialistas ponas Lokartas (akt. Dane DeHaan) gauna neįprastą užduotį – iš paslaptingo, Šveicarijos kalnuose įsikūrusio sveikatingumo centro ištraukti ten pernelyg ilgai užstrigusį kompanijos vadovą. Atvykus į šį šiurpiomis legendomis apipintą SPA Lokartas pajunta, kad čia vyksta keisti dalykai. Iš šio centro niekas ir niekada nėra ištrūkęs. Keista, tačiau atlikus tyrimus, pačiam ponui Lokartui diagnozuojama tokia pat mįslinga liga, dėl kurios čia atvykę pacientai centre užstringa amžiams. Ar pavyks jam ištrūkti gyvam?

Vizijonieriumi tituluojamas amerikiečių režisierius Gore Verbinski („Meksikietis“, Karibų piratai“, „Rango“, „Viešinas klajūnas“) šį kartą sukūrė itin realistišką istoriją, kurią stebint kūnu nepaliaujamai bėgioja nerimo šiurpuliukai, o pabaigos nuspėti nepavyktų net šeštąjį pojūtį turintiems kino gerbėjams.

Režisierius: Gore Verbinski („Meksikietis“, Karibų piratai“, „Rango“, „Viešinas klajūnas“)
Vaidina: Dane DeHaan, Mia Goth, Jason Isaacs, Adrian Schiller, Celia Imrie, Godehard Giese, Angelina Häntsch, Jeff Burrell, Annette Lober


GYVYBĖ (Life)

Ekrane nuo kovo 24 d. Anglų k. Cenzas N-13.

Kosminis trileris „Gyvybė“: mes Visatoje – ne vieni. Deja. 

Klausimas, ar žmogus – vienintelė protinga gyvybė mūsų Visatoje, senas kaip pati žmonija. Nors jokių patikimų įrodymų apie kitokias gyvybės formas mokslas nėra aptikęs, daugybė žmonių šventai įsitikinę, kad anksčiau ar vėliau žmonija užmegs kontaktą su kitomis civilizacijomis. Koks bus šis kontaktas, atspėti negali niekas. 

Šeši Tarptautinėje kosminėje stotyje dirbantys astronautai ima tirti iš Marso gautą mėginį, kuriame, pirminiais mokslininkų duomenimis, gali slėptis žmonijai iki šiol nežinoma gyvybės forma. Po išsamių tyrimų pirminė prielaida pasitvirtina: mėginyje randamas vienaląstis organizmas. Pirminis astronautų jaudulys ir susižavėjimas dar labiau išauga, kuomet ląstelė, paveikta stoties laboratorijos sąlygų, ima dalintis ir augti. Netrukus astronautai jau stebi žemiškos žolės ūglio formą įgavusį padarėlį ir neabejoja radę nepaneigiamų įrodymų, kad žmonės Visatoje – ne vieni. Tačiau ar ši svetima gyvybės forma išties yra tokia nepavojinga, kokia atrodo (ar galbūt apsimeta)? Ar gali būti taip, kad didžiausias žmonijos atradimas netrukus pavirs didžiausia žmonijos grėsme?

Režisierius: Daniel Espinosa
Prodiuseris: David Ellison, Vicki Dee Rock, Julie Lynn, Don Granger, Dana Goldberg, Bonnie Curtis
Scenaristas: Rhett Reese, Paul Wernick
Vaidina: Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Hiroyuki Sanada, Rebecca Ferguson


SMURFAI: PAMIRŠTAS KAIMELIS (Smurfs: The Lost Village)

Ekrane nuo kovo 31 d. 3D ir 2D formatais. Dubliuotas lietuviškai. Cenzas V.

Vaikų numylėtiniai Smurfai sugrįžta naujoje pilnai animacinėje juostoje „Smurfai: Pamirštas kaimelis“. 

Gal bus sunku patikėti, bet Smurfai kitais metais švęs jau 60-ąjį gimtadienį! Belgijoje gimę maži mėlyni žmogeliukai, jaukiai gyvenantys iš grybų pasidarytuose nameliuose, jau seniai užkariavo viso pasaulio vaikų širdis. Dabar į kino ekranus atkeliauja nauja Uždraustajame Miške gyvenančių simpatiškųjų Smurfų nuotykių dalis. 

Magijos apsaugotame savo kaimelyje gyvenantys Smurfai niekad pernelyg nesiveržė ieškoti nuotykių. Žinoma, kai kurie iš jų yra girdėję legendą apie Pamirštąjį Kaimelį, tačiau didelės reikšmės šiam pasakojimui niekada neteikė. Tačiau vieną dieną Smurfytei į rankas pakliūva paslaptingas žemėlapis, kuriame pažymėtas ir Pamirštasis Kaimelis. Tėtė Smurfas kažkodėl labai nenoriai kalba šia tema, tad Smurfytė nutaria pati išsiaiškinti, ar žemėlapis teisingas. Kartu su ištikimiausiais bičiuliais – Protinguoliu, Neranguoliu ir Stipruoliu – Smurfytė išsiruošia į žygį. Bėda tik, kad apie tai sužino ir piktasis burtininkas Gargamelis. Smurfytei ir jos draugams teks paskubėti, jei nori atskleisti Pamirštojo Kaimelio paslaptį anksčiau už Gargamelį. Vis tik net ir jie nesitikėjo TOKIOS paslapties... 

Režisierius: Kelly Asbury
Prodiuseris: Jordan Kerner
Scenaristas: David Ronn, Karey Kirkpatrick, Stacey Harman, Chris Poche, Pamela Ribon, Jay Scherick


EMILIJA IŠ LAISVĖS ALĖJOS

Lietuvių k. Cenzas N-13.

Seansai į kino ekraną sugrįžta nuo kovo 24 d.

Daugiau informacijos jau greitai.



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Best Film
Kino Pavasaris
Kino centras „Skalvija“
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt