Raganosis Rino
Naujiena

Gruodžio filmų gidas 2018-11-27

GRINČAS (The Grinch) 3D/2D

Lapkričio 30 - gruodžio 13 d. 14.30 val.

Animacinė komedija, šeimai. Dubliuotas lietuviškai.

Dr. Seuss knygomis paremtas filmas papasakos istoriją apie garsiausią visų laikų piktadarį Grinčą, pavogusį Šv. Kalėdas. Vienišas, mažame kaimelyje drauge su šuneliu gyvenantis Grinčas – tikras išradėjas! Namus aprūpinęs technologijomis, leidžiančiomis neiti iš namų, žaliasis vagišius nosį lauk iškiša tik ieškodamas maisto. Deja, tuomet tenka susidurti su kaimynais, kurių jis, švelniai tariant, nemėgsta. Pastarieji, kasmet švęsdami Kalėdas, sutrikdo ramią Grinčo vienatvę, pasitelkdami vis ryškesnes dekoracijas, garsesnes dainas ir trankesnę muziką. Sužinojęs, jog šiemet planuojamos keturiskart didesnės šventės negu paprastai, apimtas siaubo Grinčas mato vienintelę išeitį – jis privalo užtikrinti ramią ir tylią kasdienybę pavogdamas Šv. Kalėdas! Ar jam pavyks pašalinti nekenčiamiausią jo paties šventę kartą ir visiems laikams? O gal magiška Šv. Kalėdų dvasia suminkštins net ir Grinčo širdį? Linksma, šilta ir vizualiai patraukli istorija įpūs optimizmo ir kalėdinės dvasios.

Režisierius: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Scenarijus: Dr. Seuss (knyga)


SVETINGI NAMAI (Welcome Home)

Gruodžio 7 -13 d. 17.30 val.

N-16, trileris

Beviltiškai trokšdami įžiebti kibirkštį savo griūvančiuose santykiuose, Bryanas (akt. A. Paul) ir Keisė (akt. E. Ratajkowski) pasinaudoja internetine svetaine „WelcomeHome“ ir išsinuomoja pasakiško grožio romantišką vilą Italijos kaime.
Netrukus po apsigyvenimo, Keisė susidraugauja su Federiku (akt. R. Scamarcio), maloniu ir išvaizdžiu nepažįstamuoju, kuris gyvena netoliese, gatvės pabaigoje. Nors Bryanui iš karto užkliūva naujojo kaimyno žavesys, tačiau Keisei itin nepatinka Bryano pavydas.
Mįslingasis Federikas panaudoja šį pavydą manipuliuodamas poros santykiais. Pamažu jaunoji porelė atsiduria pavojingame, seksualiame ir mistiškame katės ir pelės žaidime... Sunku suvokti, kada ir kur visa tai prasidėjo, o labiausiai baugina šio keisto žaidimo pabaiga.

Režisavo: George Ratliff („Joshua“, „Išsigelbėjimo bulvaras“, „Pragaro namai“)
Vaidina: Aaron Paul, Emily Ratajkowski, Riccardo Scamarcio, Katy Louise Saunders, Alice Bellagamba, Francesco Acquaroli, Daphne Alexander


MIRTINGOS MAŠINOS (Mortal Engines) 3D

Gruodžio 7 - 13 d. 19.45 val.

N-13, mokslinės fantastikos, veiksmo ir nuotykių filmas

Žemė po keleto tūkstančių metų. Civilizacijai žlugus Šešiasdešimties minučių kare, šiuolaikiniai žmonės mokosi gyventi iš naujo. Deja, įsikūrus judančiuose miestuose, ramybe ir taika nė nekvepia – išaušo Miesto grobuonies amžius: didžiuliai judantys miestai medžioja ir praryja mažesniuosius, taip pildydami savo energijos atsargas. Iš grėsmingojo Londono pabėgęs ir vardan išlikimo kovojantis Tomas (akt. Robert Sheehan) sykį sutinka maištingą bėglę Hester (akt. Hera Hilmar). Dvi priešingybės, kurių keliai turėjo niekuomet nesusikirsti, suremia jėgas kovoje už rytojų ir ryžtasi mesti iššūkį ateičiai, valdomai piktadario Thaddeus Valentine (akt. Hugo Weaving). Ar du maištingi jaunuoliai sugebės sustabdyti galingą Londono mašiną? O gal bus sunaikinti vos įkėlę koją į gimtąjį miestą?

Įspūdingi postapokaliptiniai peizažai ir specialieji efektai, stimpanko elementai ir unikalūs herojų kostiumai „Mirtingas mašinas“ pavertė bene laukiamiausiu 2018-ųjų kino epu. Už Philip Reeve romano motyvais sukurto filmo stovi fantastinių filmų meistras, triskart Oskaru apdovanotas „Žiedų valdovo“ kūrėjas Peter Jackson, ne tik prisidėjęs prie scenarijaus kūrimo, tačiau ir prodiusavęs „Mirtingas mašinas“ bei konsultavęs juostos kūrėjus specialiųjų efektų klausimu.

Režisierius: Christian Rivers
Scenarijus: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Vaidina: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide, Stephen Lang


ŽMOGUS-VORAS™: Į NAUJĄ VISATĄ (Spider-Man: Into the Spider-Verse) 3D

Gruodžio 14 - 20 d. 14.30 val.

Animacija, veiksmo, šeimai. Dubliuotas lietuviškai.

Naujoje animacinėje juostoje žmogus voras žengia į paralelines Visatas. 

Visi žino Žmogaus-voro istoriją: radioaktyvus voras įkanda Piteriui Parkeriui ir vaikinas tampa antžmogiškų galių turinčiu superherojumi. Tačiau ši istorija yra teisinga tik mūsų Visatoje. Tuo tarpu kitoje, paralelinėje Visatoje, po Žmogaus-voro kauke slepiasi paprastas Bruklino vaikinukas Mailsas Moralesas. Lygiai kaip mes nieko nežinome apie jį, jis lygiai taip pat nieko nežino apie mus ir mūsų Žmogų-vorą Piterį Parkerį. 

Tačiau vieną dieną, Visatoms susilietus, Bruklino paauglys sužino apie tai, kad jis – toli gražu ne vienintelis. O netrukus vaikinas tuo įsitikina dar kartą. Ir dar. Ir dar. Viename taške persiklojus net kelioms paralelinėms Visatoms, Mailsas susipažįsta su savo kaukėtais kolegomis iš kitų pasaulių, tarp kurių – ir mergina, ir keistas padaras su straubliuku vietoj nosies. 

Kiekvienas iš jų yra superherojus savame pasaulyje, tačiau dabar grėsmė iškyla visai multivisatai ir atskirai nė vienas iš jų nėra pajėgus pasipriešinti šiai grėsmei. Naujieji pažįstami netrukus išsiaiškina savo panašumus ir skirtumus bei suvokia, kad kiekvieno jų jėga slypi būtent išskirtinume. Kiekvienas Žmogus-voras yra kitoks ir unikalus. Ir tik suvieniję jėgas šie superherojai įstengs pasipriešinti galingam piktadariui ir apsaugoti nusistovėjusią pasaulių tvarką. 

Režisierius: Peter Ramsey
Scenaristas: Steve Ditko, Brian Michael Bendis
Vaidina: Liev Schreiber, Mahershala Ali, Shameik Moore, Brian Tyree Henry


SUSPIRIJA (Suspiria)

Gruodžio 14 - 20 d. 17.00 val.

N-16, fantastika, mistinis, siaubo f.

Luca Guadagnino – vienas nedaugelio šiuolaikinių režisierių, gebančių pasakoti vaizdu, garsu ir spalva. Tą jis įrodė kritikų liaupsinamu ir Oskaru apdovanotu filmu „Vadink mane savo vardu“ (angl. „Call Me By Your Name“, 2017). Naujasis L. Guadagnino filmas, mistinė siaubo drama „Suspirija“, žada tamsą, ašaras bei kūną kaustančią baimę. Lapkričio 2-ąją Lietuvoje startuosianti juosta – režisieriaus Dario Argento 1977 m. sukurto to paties pavadinimo šedevro perdirbinys. Muziką filmui kūrė kultinės grupės „Radiohead“ lyderis, atlikėjas ir kompozitorius Thom Yorke. Tai – pirmas kartas, kuomet beveik tris dešimtmečius scenoje esantis vyras, leidinio Rolling Stone įtrauktas į geriausių visų laikų atlikėjų sąrašą, priėmė pasiūlymą sukurti filmo garso takelį.

Siuzė Banon (akt. Dakota Johnson) atvyksta į Marko šokių akademiją Berlyne. Akademijos meno vadovė, Madam Blanš (akt. Tilda Swinton), susižavi naujokės gebėjimais, tačiau mergina per vėlai pastebi dėstytoją gaubiančią tamsą. Po keletos paslaptingų studentų dingimų, Siuzė, jos draugė Sara (akt. Mia Goth) ir psichologas Džozefas Klempereris (akt. Tilda Swinton) sužino akademiją gaubiančias grėsmingas paslaptis, galinčias juos visus pražudyti. Bandydami užbėgti už akių grėsmę keliantiems įvykiams, vieni mistinės siaubo dramos „Suspirija“ herojai pasiners į košmarą, kol kiti manys, kad iš jo pabudo...

Režisierius: Luca Guadagnino („Vadink mane savo vardu“)
Muzika: Thom Yorke („Radiohead“)
Vaidina: Dakota Johnson („Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ serijos filmai, „Kaip būti vienišai“), Tilda Swinton („Didesni purslai“, „Daktaras Streindžas“, „Viešbutis „Didysis Budapeštas“, „Pasikalbėkime apie Keviną“, „Narnijos kronikos“ serijos filmai, „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“), Mia Goth („Priešnuodis gyvenimui“, „Everestas“), Chloë Grace Moretz („Įsileisk mane“, „Kerė“, „Smūgis žemiau juostos“, „Jei pasilikčiau“)


BROLIAI SISTERSAI (The Sisters Brothers)

Gruodžio 14 - 20 d. 20.00 val.

N-16, vesternas, nuotykių komedija, kriminalinis f.

1851-ųjų Oregonas, Kalifornija. „Smagiausi“ aukso karštinės metai. Du bebaimiai nuotykių ieškotojai – broliai Eli ir Čarlis Sistersai – yra nusamdomi susidoroti su jų bosą apšvarinusiu aukso ieškotoju.
Naujausiame režisieriaus Jacques Audiard, 2015 metų Kanų kino festivalyje laimėjusio auksinę palmės šakelę už kriminalinę dramą „Dypanas“, filme pagrindinius vaidmenis atlieka garsiausios Holivudo žvaigždės – Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal bei Riz Ahmed.
Puikus vesternas, su komedios elementais, sukurtas pagal rašytojo Patrick Dewitt to paties pavadinimo visame pasaulyje pripažinimo susilaukusį romaną.

Režisavo: Jacques Audiard („Dypanas“, „Kaulai ir rūdys“)
Vaidina: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rutger Hauer, Carol Kane, Creed Bratton, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Duncan Lacroix


SNIEGO KARALIENĖ: VEIDRODŽIŲ KARALIENĖ (Snow Queen 4)

Gruodžio 21 - sausio 3 d. 14.30 val.

Animacija, šeimai. Dubliuotas lietuviškai.

Dėl Sniego karalienės kaltės karalius Haroldas vos nepraranda visos savo šeimos. Trūkus kantrybei, galingas karalius nusprendžia imtis drastiškų veiksmų ir visus magiškus padarus ištremti į stebuklingą Veidrodžių šalį, iš kurios jie nebegalėtų niekaip paveikti mūsų pasaulio. Tačiau tai reiškia, kad šiame pasaulyje nebeliks stebuklų, o brangių draugų neteks ir mūsų Gerda.

Netrukus paaiškėja, kad mergaitė taip pat yra vienintelė, galinti pasipriešinti karaliaus planams – juk Gerdos stiprybė yra ne magija, o gerumas, draugiškumas ir užuojauta, todėl karalius jos taip lengvai neištrems. Kartu su ištikimais senais bičiuliais, naujais draugais ir netgi su pačios Sniego karalienės pagalba Gerda išsiruošia į naują žygį – parodyti karaliui jo klaidas ir išvaduoti iš nelaisvės visas magiškas pasakų būtybes.

Režisierius: Aleksey Tsitsilin
Scenaristas: Vladimir Nikolaev


SUKEISTI KALĖDŲ SENELIAI (Snekker Andersen og Julenissen)

Gruodžio 22-27 d. 17.30 val.

Kalėdinis, nuotykių f. šeimai. Dubliuotas lietuviškai.

Ponas Andersonas – dailidė, su visa savo šeima gyvenantis Norvegijos kalnuose. Šv. Kalėdos jam – didžiausias gyvenimo džiaugsmas, kurį jis bando įskiepyti ir savo vaikams. Norėdamas parodyti švenčių džiaugsmą, p. Andersonas nuolat persirengia Kalėdų seneliu ir vaikams pasakoja įvairias šventines istorijas, nors jo žmona nėra itin tuo patenkinta. Vieną dieną, laimingo atsitiktinumo metu p. Andersonas netikėtai sutinka... Kalėdų senelį! Po apsilankymo magiškuose Kalėdų senelio namuose, vyras sutinka šelmiškai avantiūrai – apsikeisti vietomis su Kalėdų seneliu. Jis lieka magijos ir stebuklų kupinuose namuose, o Kalėdų senelis keliauja į jo šeimą ir bando visus iki vieno įtikinti, jog šventiškas stebuklas yra tikras ir gyvena visų mūsų širdyse.

Režisierius:Terje Rangnes
Scenaristas: John Kåre Raake
Vaidina: Thor Michael Aamodt, Anders Baasmo Christiansen, Ann Carnarius Elseth


TYLI NAKTIS (Cicha Noc)

Gruodžio 21-27 d. 20.00 val.

Kalėdinis, komedija, drama. Dubliuotas lietuviškai.

Užsienyje gyvenantis ir dirbantis Adamas sugrįžta švęsti Kalėdų pas savo didelę šeimą, gyvenančią Rytų Lenkijos kaime. Iš pradžių vyras slepia tikrąsias sugrįžimo priežastis, bet giminaičiai vienas po kito įtraukiami į jo planus. Adamo tėvas, brolis, sesuo su vyru – visi turi reikšmingą vaidmenį jo schemoje. Įtampa vis auga ir situacija dar labiau paaštrėja, kai Adamas paskelbia apie šeimos pagausėjimą. Nuo šio momento prasideda tradicinis (ne tik) lenkiškas šventimas – taurelių kilnojimas. Nė vienas šeimos narys net neįtaria, kad šis Kūčių vakaras pakeis jų visų gyvenimus.

„Iki ašarų juokingas ir iki supratingo šypsnio graudus. Kodėl verta žiūrėti, kaip lenkų šeimyna kažkur visai netoli Lietuvos švenčia Kalėdas? Todėl, kad šiame iki skausmo pažįstamame šventime slypi labai svarbi užduotis – pasimokyti žiūrėti į veidrodį, gebėti priimti tą atspindį ir kartu pasijuokti.“ (M. Valiūnaitė)

Režisierius ir scenaristas: Piotr Domalewski
Vaidina: Dawid Ogrodnik, Arkadiusz Jakubik, Tomasz Ziętek, Paweł Nowisz, Agnieszka Suchora, Maria Dębska, Elzbieta Kepinska, Tomasz Schuchardt, Maria Debska, Mateusz Wieclawek, Jowita Budnik


MERĖ POPINS GRĮŽTA (Mary Poppins Returns)

Gruodžio 28 - sausio 3 d. 17.30 val.

N-7, fantastinis, muzikinis, šeimai

Legendinis kino studijos „Disney“ 1964 metų miuziklas-pasaka „Merė Popins“ sulaukė istorijos tęsinio: kino juostos „Merė Popins grįžta“. 

Filme, sutuoktinių Benksų poros vaikai – Maiklas (akt. Ben Whishaw) ir Džeinė (akt. Emily Mortimer) jau užaugo ir suaugo, o Maiklas su trimis vaikais ir jų namų šeimininke Ellen (akt. Julie Walters) gyvena Vyšnių gatvelėje. Po to, kai Maiklas susiduria su skaudžiu praradimu, paslaptingoji auklė Merė Popins sugrįžta į Benksų šeimos gyvenimą ir, kartu su optimistišku gatvių šviestuvų meistru Džeku (akt. Lin-Manuel Miranda), panaudodama savo unikalius magiškus sugebėjimus padeda šeimai iš naujo atrasti džiaugsmą ir stebuklus, kurių taip trūksta jų gyvenime.
Merė Popins – nuostabi auklė, draugė ir patarėja, ji ypač nuovoki ir greit supažindina vaikus su daug naujų keistų žmonių, pavyzdžiui, su savo ekscentriškojo pusbrolio žmona Topsy (akt. Meryl Streep).
Nuostabi, spalvinga ir juokinga istorija visai šeimai sugrąžins į vaikystę ir parodys pasaulį vaikų akimis.
Šis miuziklas remiasi net septyniomis Pamelos Travers knygomis, plačiai pasklidusiomis visame pasaulyje ir tapusiomis absoliučia klasika.

Režisavo: Rob Marshall („Čikaga“, „Gilyn į mišką“, „Geišos išpažintis“)
Vaidina: Emily Blunt, Meryl Streep, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Angela Lansbury, Colin Firth, Dick Van Dyke, Julie Walters, Lin-Manuel Miranda, David Warner, Pixie Davies, Kobna Holdbrook-Smith, Jeremy Swift, Jim Norton, Bern Collaco.


TARP MŪSŲ MERGAIČIŲ

Nuo gruodžio 28 d.

Lietuviška komedija

Populiariausių Lietuvoje komedijų „Tarp mūsų, berniukų...“ ir „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“ režisierius šįkart nusprendė nukreipti žvilgsnį į dailiąją lytį.  Juk visiems smalsu, apie ką kalba moterys, kai jų negirdi vyrai!.. O jeigu tos moterys dar tokios žavios ir tokios plepios, patikėkite, jos tikrai turi ką pasakyti!

Visa ši istorija prasidėjo nuo nekalto sumanymo: šešios geros draugės nusprendė smagiai ir jaukiai praleisti savaitgalį užmiesčio SPA centre. Juk nedažnai pasitaiko galimybė šitaip visoms susibėgti. 
Susitikimo nekantriai laukia visa šešeriukė – juk jos artimos dar nuo studijų „Pedagoginiame“ laikų. Tačiau nuo tų laikų tęsiasi ne tik draugystė, bet ir nuoskaudų šleifas, kuris, matyt, ir vėl pakiš koją.
O gal šįkart vis dėlto pasiseks be moteriškų pykčių? Gal Daiva (M. Valiukaitė), kurios nė viena pernelyg nemėgsta, iškeliaus anksčiau į pasimatymą su savo išrinktuoju, o likusios draugės kaip reikiant atsipalaiduos? Tiesa, vertėtų paminėti, kad Daiva vienintelė iš moterų turi antrąją pusę ir planuoja vestuves. Bet juk laukiasi ne Daiva, o Goda (I. Stasiulytė).

Nerūpestingu turėjęs būti savaitgalis netrukus virsta tikru nesusipratimu, keliančiu grėsmę senai draugystei. Kasdieniai pokalbiai apie visoms moterims aktualius dalykus (vyrus, amžių ir viršsvorį) netrukus perauga į skaudžias išpažintis, kaltinimus ir pagiežą. Bet kas ten supaisys tą moteriška draugystę... Veikiausiai ji tiesiog neįmanoma be pavydo, pykčių ir intrigų. Lygiai kaip be tarpusavio supratimo ir gebėjimo atleisti. Kas nugalės ar senos nuoskaudos ar moteriškas solidarumas ir draugystė? 
Žinoma, „Tarp mūsų, mergaičių...“ subalansuotas moterims (ypač „Sekso ir miesto“ gerbėjoms), tačiau filmą privalo pamatyti ir vyrai. Ir ne vien smalsumo vedami, kad išgirstų ką tos moterys kalba, kai jų nėra šalia.

Režisierius: Kęstutis Gudavičius 
Vaidina: Ineta Stasiulytė, Rimantė Valiukaitė, Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė, Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Aušra Štukytė, Rasa Marazaitė.



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
UAB "Theatrical Film Distribution"
UAB "Garsų pasaulio įrašai"
Best Film
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt