Keistuolė Betė
Naujiena

Spalio filmų gidas 2018-09-28

VENOMAS (Venom)

Veiksmo f., mokslinė fantastika

Žiūrėkite nuo spalio 5 d. 20.00 val. Cenzas N-13.

Kompanijos „Marvel“ visata pasipildys dar vienu antiherojumi: į kino teatrus atkeliauja „Venomas“. 

Kompanijos „Marvel“ komiksų herojus Edis Brokas / Venomas kino žiūrovams pirmą kartą buvo pristatytas 2007-aisiais, filme „Žmogus voras 3”. Komiksuose Venomas yra vienas pagrindinių žmogaus-voro priešininkų, žmogaus ir ateivio hibridas. Dabar šis charizmatiškas ir psichologiškai komplikuotas „Marvel“ antiherojus sulaukė savo atskiro filmo. 

Žurnalistas Edis Brokas (aktorius Tom‘as Hardy‘is) yra įžūlus, atkaklus ir turi ypatingą nuojautą sensacijoms. Vieną vakarą iš savo merginos Anės (akt. Michelle Williams) išgirdęs apie keistus ir paslaptingus genialaus mokslininko Karltono Dreiko (akt. Riz‘as Ahmed‘as) laboratorinius bandymus, Edis nusprendžia jais pasidomėti išsamiau. Tačiau nesėkmingai: jo interviu su mokslininku baigiasi, vos tik žurnalistas apie tai užsimena. Išmestas lauk, netikėtos pagalbos Edis netrukus sulaukia iš eilinės Dreiko komandos narės, kurį jį paslapčia įsiveda į laboratoriją. O ten Edžio laukia viena didžiausių paslapčių žmonijos istorijoje: bandymai sukryžminti nežemiškos kilmės DNR su žmogaus genofondu. Dreiko eksperimentų tikslas – nauja, tobulesnė žmonijos rūšis. 

Nesankcionuota Edžio viešnagė laboratorijoje baigiasi itin nesėkmingai: vienas agresyvus naujosios rasės hibridas sugeba užpulti žurnalistą. Paklaikęs iš siaubo, Edis vis tik sugeba ištrūkti, bet padaro nuodai prasiskverbia į jo organizmą. Dar tą patį vakarą namuose pasijutęs prastai, netrukus Edis pajunta, kad yra ne vienas. Iš pradžių tai – tik keistas naujas balsas galvoje. Vėliau – siaubą keliantys organizmo pokyčiai. O dar vėliau, kuomet į jo butą užsuka Dreiko atsiųsti smogikai, paaiškėja, kad mokslininko eksperimentas puikiai suveikė būtent Edžio kūne: jis pavirsta antgamtiškų galių turinčiu žmogaus-ateivio hibridu Venomu. Padaru, kurio dvi asmenybės pusės – ateivio kraugeriškumas bei žmogaus moralė – paverčia jį nesustabdomu antiherojumi, visų nusikaltėlių siaubu. 

Režisierius: Ruben Fleischer
Vaidina: Michelle Williams, Tom Hardy, Woody Harrelson, Riz Ahmed


DIDYSIS KAČIŲ PABĖGIMAS (Cats)

Animacinis f.

Žiūrėkite nuo spalio 5 d. 14.30 val.

Animacinėje juostoje visai šeimai „Kačių pabėgimas“ – nepaprasti dviejų katinų nuotykiai. 

Didžiuliame mieste, aukštai dangoraižyje esančiame bute gyvena du katinai – tėvas ir sūnus. Jų katiniškos dienos bėga maloniai ir be rūpesčių: valgyti visuomet paduota, iš aukštai viskas matosi, o kad nėra galimybės išeiti į lauką, tai tik dar vienas papildomas pliusas – juk lauke tyko tiek pavojų! 

Tiesa, taip galvoja tik tėtis. Visai kitokios mintys sukasi jo sūnaus galvelėje. Jaunas, stiprus, smalsus ir gyvenimo dar nepažįstantis kačiukas degte dega noru pamatyti platųjį pasaulį, o ypač – surasti paslaptingą, legendinį kačių rojų. Apie šios stebuklingos vietos egzistavimą žino kiekviena katė, tik kažkaip nė viena (bent jau iš pažįstamų kačių) nėra jo mačiusi. Bet ar tai sustabdys nuotykių trokštantį kačiuką? Žinoma, ne! 

Vieną dieną jauniklis pasigamina savadarbę raketą ir, nutaikęs momentą, kai tėtis nemato, išskrenda pro langą į platųjį pasaulį. Atsigavęs po pirmojo šoko, tėtis katinas pamažu su siaubu suvokia visą šios išdaigos rimtumą ir jo mylimam sūnui gresiančius pavojus. Kad ir labai bijodamas, tėtis pasiryžta vykti ieškoti sūnaus ir kartu su pažįstama papūga leidžiasi į kelią. Pabėgėlio kačiuko palikti pėdsakai iš pradžių juos veda per betonines miesto džiungles, o vėliau naminiam katinui tenka susipažinti ir su tikra laukine gamta bei joje slypinčiais netikėtumais. Ar jis sugebės nugalėti savo baimes? Ar jo sūnus neįsipainios į kokį nors tikrai pavojingą nuotykį? O galbūt drąsiam kačiukui pavyks surasti legendinį kačių rojų? 


TAIP GIMĖ ŽVAIGŽDĖ (A Star Is Born)

Drama, muzikinis, romantinis f.

Žiūrėkite nuo spalio 5 d. 17:15 val. Cenzas N-13.

Senstantis muzikantas Džeksonas (akt. Bradley Cooper) atranda - ir įsimyli - savo kelio dar tebeieškančią jauną muzikantę (Lady Gaga). Ši jau nebesitiki, kad jos svajonei tapti žymia dainininke yra lemta išsipildyti, kol kartą Džeksonas tiesiogine to žodžio prasme išstumia ją į sceną. Taip gimsta žvaigždė.

Tai yra pirmasis Lady Gagos pagrindinis vaidmuo kine, tuo tarpu aktorius Bradley Cooperis mums jau pažįstamas iš filmų “Amerikiečių snaiperis”, “Amerikietiška afera”, “Optimisto istorija” ir k.t.

Režisierius: Bradley Cooper
Scenaristas: Bradley Cooper, Will Fetters
Vaidina: Sam Elliott, Bradley Cooper, Lady Gaga, Michael Harney


MISIJA KATMANDU: NELĖS IR SIMONO NUOTYKIAI

Animacinis f.

Žiūrėkite nuo spalio 12 d. 14.30 val.

1955-ieji metai, Kvebekas, Kanados provincija. Užsispyrusi pradedančioji detektyvė Nelė Maloye atsitiktinai sutinka vietinio universiteto antropologijos mokslinį asistentą Simoną Picard, prasideda tikri nuotykiai!

Visiškai neorganizuota Nelė ir planuoti linkęs Simonas pasiruošia įrodyti, kad šiame pasaulyje egzistuoja bjaurusis sniego žmogus. Tam, kad pasiektų užsibrėžtą tikslą, Simonas kliaujasi dingusio tyrinėtojo užrašais – dienoraščiu, kuris nuotykių ieškotojus turėtų nuvesti tiesiai pas mitinę būtybę.

Kartu su protingu ir paslaptingu jaunuoju šerpu Tenzig Gombu bei itin šnekia maina Jazzmin, mūsų herojai susiduria su daugybe pavojų Himalajų širdyje, ieškodami legendinio žvėries: Ječio.

Režisavo: Pierre Greco („Šv. Viktoro gaidys“) ir Nancy Florence Savard („Sarilos legenda“).
Vaidina: Sylvie Moreau, Guillaume Lemay-Thivierge, Rachid Badouri, Alexandrine Warren, Stéphane Crête, Edgar Fruitier, Sébastien Benoit, Bertrand Alain, Simon-Pierre Gariépy.


SUNKŪS LAIKAI VIEŠBUTYJE "EL ROYALE" (Bad Times At El Royale)

Drama, trileris

Žiūrėkite nuo spalio 12 d. 17.30 val. (cenzas N-16)

Septyni nepažįstami žmonės, kurių kiekvienas turi savo purviną paslaptį, susitinka Tahoe ežero pakrantėje įsikūrusiame pasenusiame ir tamsią praeitį menančiame viešbutyje „El Royale“. Vieną lemtingą naktį visi svečiai gaus vieną – paskutinę – galimybę išpirkti savo nuodėmes... Kol praeities klaidos nenuvedė jų į pragarą.

Įtampos nestokojančiame režisieriaus Drew Goddard trileryje vaidina patys ryškiausi Holivudo aktoriai – „Oskaro“ laureatas Jeff Bridges („Pamišusi širdis“), Chris Hemsworth („Toras“), Jon Hamm („Reklamos vilkai“), Dakota Johnson („Penkiasdešimt pilkų atspalvių“) bei kiti.

Režisavo: Drew Goddard („Namas girios glūdumoj“)
Vaidina: Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Cynthia Erivo, Cailee Spaeny, Dakota Johnson, Jon Hamm, Nick Offerman.


TARP PILKŲ DEBESŲ

Drama, istorinis, romantinis.

Žiūrėkite nuo spalio 12 d. 20.00 val.

Kaunas, 1941-ieji. Penkiolikmetė Lina Vilkaitė svajoja studijuoti dailę, atostogauti prie jūros ir nueiti į pasimatymą su patinkančiu vaikinu. Tačiau birželio 14-osios naktį visas svajones ranka nubraukia stiprūs sovietų kariškių smūgiai į duris. Lina kartu su jaunesniu broliu ir mama įgrūdami į gyvulinį traukinio vagoną ir išremiami į Sibirą, kaip ir tūkstančiai kitų lietuvių. Atskirtas nuo šeimos merginos tėtis Linai ištaria paskutinius žodžius: „Piešk tai, ką matai“. Jos piešiniai tampa dienoraščiu, kuriame nemeluojama. Juose atsispindi skausmas, alkis, šaltis, sovietų žiaurumas ir nepakeliamos gyvenimo sąlygos Sibire. O šalia – žmonių gerumas vienas kitam, pirmoji meilė ir negęstanti viltis išgyventi. Žmogiškoji stiprybė prieš žiaurų likimą.

Filmas sukurtas pagal lietuvių kilmės amerikiečių rašytojos Rūtos Šepetys romaną „Tarp pilkų debesų“.

Knyga yra tapusi „The New York Times“ bestseleriu, išleista daugiau nei 50 šalių, visame pasaulyje jos parduota per milijoną kopijų. Filmo režisierius – Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, žinomas filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas, Lietuvai padovanojęs lankomiausią nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu kurtą filmą „Tadas Blinda. Pradžia“.

Režisierius: Marius Markevičius
Prodiuseris: Žilvinas Naujokas, Marius Markevičius, Chris Coen, Jonathan Schwartz
Scenaristas: Ben York Jones, paremta Rūtos Šepetys knyga „Tarp pilkų debesų“
Vaidina: Ramūnas Cicėnas, Aistė Diržiūtė, Bel Powley, Jonah Hauer-King, Lisa Loven Kongsli, Martin Wallström, Peter Franzén, Gabija Jaraminaitė, Darius Meškauskas


PIRMASIS ŽMOGUS (First Man)

Biografinė istorinė drama

Žiūrėkite nuo spalio 19 d. 19:40 val. (cenzas N-13)

James R. Hansen knygos „First Man: A Life Of Neil A. Armstrong“ motyvais sukurtos biografinės istorinės dramos „Pirmasis žmogus“ centre atsiduria legendinis amerikiečių astronautas Neilas Armstrongas (akt. Ryan Gosling). 1969-aisiais erdvėlaiviu „Apolo 11“ įvykdęs pavojingiausią visų laikų mokslinę ekspediciją, vyras tapo pirmuoju žmogumi istorijoje, žengusiu Mėnuliu paviršiumi.

Kiek asmeninio gyvenimo reikia paaukoti, žengiant žingsnį, žmonijai buvusį didžiuliu šuoliu? Atsakymo epinės dramos „Pirmasis žmogus“ kūrėjai ieško leisdamiesi į pasakojimą 1961-1969-aisiais, NASA vykdant žmogaus nuskraidinimo į Mėnulį projektą. Reikšmingiausio įvykio žmonijos istorijoje fone nagrinėjami N. Armstrongo šeimos santykiai, jo asmenybė, dramatiškos skrydžio į Mėnulį aplinkybės ir mokslinės ekspedicijos reikšmė astronautui, JAV ir visai žmonijai.

Už filmo „Pirmasis žmogus“ vairo – trimis Oskarais apdovanotą dramą „Atkirtis“ ir šešis Oskarus pelniusį miuziklą „Kalifornijos svajos“ sukūręs režisierius Damien Chazelle. Pagrindiniams vaidmenis pasirinkęs du karščiausius šiandienos aktorius – Ryan Gosling ir Claire Foy – vyras žiūrovų akyse narsto reikšmingiausio įvykio žmonijos istorijoje užkulisius.

Režisierius: Damien Chazelle
Scenarijus: Josh Singer
Vaidina: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciaran Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber


MAŽOJI PĖDA (Small Foot)

Animacinis f.

Žiūrėkite nuo spalio 19 d. 14.30 val.

Linksmas animacinis nuotykis visai šeimai, Didžiapėdžio legendą pasakojantis aukštyn kojom: kaip jaunasis sniego žmogus Jetis sutinka tą, ką manė neegzistuojant - Žmogų. 

Tai smagi lietuviškai dubliuota istorija apie draugystę, drąsą ir atradimo džiaugsmą, aukštyn kojom apverčianti Ječio šeimos gyvenimą atradus, kad už jų snieguotojo kaimo egzistuoja kur kas didesnis pasaulis. 

Režisierius ir scenaristas: Karey Kirkpatrick
Vaidina: Danny DeVito, Channing Tatum, James Corden, Gina Rodriguez, Zendaya

 


PRINCAS ŽAVUSIS (Charming)

Animacinis f.

Žiūrėkite nuo spalio 26 d. 14.30 val.

Šmaikšti ir nuotaikinga pasaka apie tai, kaip trys princesės – Pelenė, Mieganti Gražuolė ir Snieguolė – sužino, kad yra įsimylėjusios tą patį Princą Žavųjį. Kaip tai gali būti?! Susipynusios kelių žinomiausių pasakų herojų istorijos – nes kas kita, kaip naujas „Šreko“ prodiuserio darbas!

Princas Žavusis užkeiktas nuo pat vaikystės – kiekviena mergina jį įsimyli iš pirmo žvilgsnio! Beviltiškai galvas pametusios damos ir jų paliktieji mylimieji karalystėje kelia tikrą sumaištį. Neapsikentęs šalies Karalius, Princo tėvas, pateikia jaunajam Princui ultimatumą… susirasti tikrąją meilę iki savo 21-ojo gimtadienio, o jei ne – tegul pamiršta sostą.

Tikrų tikriausio likimo pokšto suvesti susitinka Princas Žavusis ir gražioji plėšikė Leonora. Padūkėlė taip pat prakeikta – jos širdis bejausmė, todėl, deja, princo kerai jos neveikia. Apsimetusi vaikinu Leonora lydi princą į kupiną nuotykių kelionę pas jį užbūrusią raganą. Pašėlusi porelė turės įveikti baisius monstrus, susiremti su milžinais, atsilaikyti prieš nieko gero nežadančius piktosios raganos burtus. Pakeliui Princui ir Leonorai bus lemta sužinoti, kas yra draugystė, o, galbūt… ir kas ta tikroji tikroji meilė.

Muzikinėje animacijoje dainuoja pasaulio pop-muzikos žvaigždės Avril Lavigne, Ashley Tisdale, Demi Lovato ir populiari Kinijos dainininkė G.E.M.

Režisierius: Rossas Venokuras


HELOVINAS (Halloween)

Siaubo trileris.

Žiūrėkite nuo spalio 26 d. 20.00 val.

Prieš keturis dešimtmečius Helovino naktį Laurie Strode (akt. Jamie Lee Curtis) pavyko išgyventi, tačiau iš psichiatrijos klinikos pabėgęs maniakas sugrįžo. Šįsyk kaukėtas žudikas nusiteikęs pabaigti pradėtą darbą ir Laurie gyvenime padėti ilgai lauktą tašką…

1978-aisiais pasirodęs pirmasis serijos „Helovinas“ filmas iškart tapo kultiniu. Praėjus keturiems dešimtmečiams, režisierius David Gordon Green į kino ekranus sugrąžino ne tik siaubo žanro klasika laikomą istoriją, tačiau ir vaidinti joje prikalbino pirmajame filme matytus aktorius. „Heloviną“ prodiusavo ir muziką jai kūrė pats John Carpenter, karjeros pradžioje dirbęs ties pirmąja juostos dalimi ir sukūręs legendinį garso takelį, išgarsinusį kompozitorių visame pasaulyje.

„Helovino“ kūrėjai tikina, jog tai – paskutinė dešimt filmų skaičiuojančios franšizės dalis, o ištikimiausi gerbėjai viliasi, jog spalio 26-ąją istorija taip lengvai nepasibaigs.

Režisierius: David Gordon Green
Scenarijus: David Gordon Green, Danny McBride, Jeff Fradley
Vaidina: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton, Nick Castle, Andi Matichak, Omar J. Dorsey


BUS PAPILDYTA



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino teatras „Pasaka“
UAB "Garsų pasaulio įrašai"
Kino centras „Skalvija“
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt