Drakonų sergėtoja
Naujiena

Liepos filmų gidas 2018-07-05

LEITIS

Istorinis epas, N-13, lietuvių k., 44 min.

Liepos 6, 7, 8 d. 16.00 val.

1247 m. į kaimo seniūno sodybą atvyksta elitinis karys – leitis. Kunigaikščio pageidavimu seniūnas privalo organizuoti pasienio žvalgybą. Seniūnas išsiunčia savo sūnų – jauną ir kovose neužgrūdintą jaunuolį, kuris kartu su leičiu išvyksta į pasienį. Įprasta užduotis vyrams tampa rimtu išbandymu: grasina ne tik priešo kariai, bet ir neįžengiamose giriose sutiktos keistos, mistinės būtybės. Patirties ir titulo kaina – gyvybė. Tai legendomis ir padavimais apipinta viduramžių Lietuva.

Režisierius: Andrius Bartkus
Scenarijaus autoriai: Rasa Ylaitė, Vytautas Navickas
Vaidina: Andrius Povilauskas, Vytautas Rumšas (vyresn.), Kęstutis Cicėnas, Karolina Toleikytė, Algirdas Breidokas

DĖMESIO! Mindaugo karūnavimo dienos proga šventinė filmo "Leitis" bilieto kaina tik 2 Eur!


SKRUZDĖLIUKAS IR VAPSVA (Ant-Man and the Wasp)

Veiksmo, nuotykių, sci-fi, 3D, N-13, anglų k., 118 min.

Liepos 6-12 d. 20.00 val.

Naujausia kino studijos „Marvel“ komiksų dalis „Skruzdėliukas ir Vapsva“ pristato herojus pasižyminčius unikaliu sugebėjimu – tapti pačiais mažiausiais ir įgyvendinti pačias svarbiausias užduotis.

Po įvykių filme „Kapitonas Amerika: Pilietinis karas“, Skotas Langas (akt. Paul Rudd) atsiduria jam neįprastoje rolėje – dabar jis ne tik superherojus, bet ir tėvas. Negana to, kad Skruzdėliukui sunkiai sekasi subalansuoti savo chaotišką gyvenimą, jį aplanko Vapsva (akt. Evangeline Lilly) bei daktaras Henkas Pymas (akt. Michael Douglas), kurie turi naują skubią misiją.

Skotas neturi kito pasirinkimo kaip tik dar kartą apsivilkti Skruzdėliuko kostiumą ir kartu su Vapsva atskleisti praeities paslaptis.

Režisierius: Peyton Reed („Skruzdėliukas“, „Smarkuolės“, „Išsiskyrimas“)
Vaidina: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Randall Park Bobby Cannavale, Judy Greer, Abby Ryder Fortson, Tip Harris, David Dastmalchian.


PAVELDĖTAS (Hereditary)

Mistinis siaubo f., N-16, anglų k., 127 min.

Liepos 6-12 d. 17.15 val.

Vos 2012 m. įkurta kino studija „A24“ jau užsitarnavo didžiulę pagarbą savo kuriamais nebanaliais, nauju požiūriu, temomis ir jų pateikimu išsiskiriančiais filmais. Nuo „Lady Bird“ iki „Raganos“, nuo „Mėnesienos“ iki „Ex Machina“ – studijos prodiusuoti filmai sulaukė didžiulio dėmesio ir liaupsių tiek JAV, tiek visame pasaulyje. Šįkart žiūrovų dėmesiui – juosta, ją mačiusiųjų jau apdovanota epitetais „baisiausias metų filmas“ ir „beprotiškiausia siaubo juosta pastarąjį dešimtmetį“.

Mirus garbaus amžiaus sulaukusiai Elenai Grehem, jos duktės Anės (aktorė Toni Colette) šeima (vyras ir du vaikai) keistų aplinkybių dėka ima atskleisti vis daugiau baugių giminės istorijos paslapčių. Sutrikusi ir išsigandusi Anė netrukus suvokia, kad jai ir jos artimiesiems skirtas grėsmingas likimas, kurio greičiausiai nepavyks išvengti.

Režisierius ir scenarijaus autorius: Ari Aster
Vaidina: Toni Collette, Alex Wolff, Gabriel Byrne, Ann Dowd ir kiti.


MONSTRŲ VIEŠBUTIS 3: ATOSTOGOS (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation)

Animacinis f., V, 3D/2D, dubliuotas lietuviškai, 90 min.

Liepos 13 – rugpjūčio 2 d. 14.30 val.

Drakula ir kiti „Monstrų viešbučio“ gyventojai kviečia kartu paatostogauti trečioje animacinės juostos dalyje.

545-erių metų sukaktį neseniai atšventęs monstrų viešbučio valdytojas Drakula jaučiasi pavargęs. Nieko nuostabaus – viešbučiui ir jo svečiams reikalinga nuolatinė priežiūra; nesibaigiantį stresą kelia jaudulys ir rūpestis mylima dukrele bei dar labiau mylimu anūku; tačiau labiausiai Drakulą vargina vienatvė. Stebėdamas laimingą dukros Meivės šeimą, Drakula ilgisi žmonos ir trokšta surasti naują meilę.

Nebegalėdama daugiau žiūrėti į perkarusį tėtį, Meivė nusprendžia imtis veiksmų ir slapčia nuo Drakulos suorganizuoja prabangų kruizą visai artimiausių draugų šutvei. Iš pradžių papurkštavęs dėl tokio savivaliavimo, Drakula pagaliau nusileidžia ir ima ruoštis kelionėn. O kruiziniame monstrų laive, pamačius gražuolę laivo kapitonę Eriką, visi jo purkštavimai baigiasi galutinai. Nebematydamas nieko aplink, Drakula varvina seilę dėl naujos savo simpatijos, tačiau ši pasirodo turinti savų paslapčių. Netrukus paaiškėja, kad Erika yra žymiojo vampyrų medžiotojo Van Helsingo proanūkė, tęsianti savo senelio darbus. Drakulai, jo šeimai ir draugams iškyla didžiulis pavojus.

Režisierius: Genndy Tartakovsky
Scenaristas: Genndy Tartakovsky, Michael McCullers
Vaidina: Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg, Genndy Tartakovsky


UNDINĖ. MIRTIES EŽERAS (The Mermaid: Lake of the Dead / Rusalka: Ozero myortvykh)

Romantinis siaubo trileris, N-13, dubliuotas anglų k. su LT subtitrais, 90 min.

Liepos 13-19 d. 17.30 val.

Siaubo trileryje „Undinė. Mirties ežeras“ – atgijęs senovinis undinės prakeiksmas.

Įsimylėjęs ir apie būsimą šeimyninę laimę svajojantis jaunuolis Romanas (aktorius Jefimas Petruninas) vieną vakarą išeina pasivaikščioti į mišką. Klajodamas nepažįstamais takais, vaikinas prieina ežerą, o ant jo kranto sutinka keistą merginą, kuri sušnabžda jam žodžius „Tu mane myli“ ir pradingsta. Nors Romanas turi mylimą sužadėtinę Mariną (Viktorija Agalakova), jis niekaip negali pamiršti paslaptingos nepažįstamosios. Negana to, jo gyvenime ima dėtis iš pradžių keisti, o vėliau vis labiau bauginantys dalykai: nemiga, haliucinacijos ir, kas svarbiausia, jis niekaip negali nustoti galvoti apie miške sutiktą moterį. Marina jaučia Romano susvetimėjimą, tačiau nieko negali padaryti.

Bandydamas išsiaiškinti šią paslaptį, Romanas netrukus išgirsta su baime iš lūpų į lūpas pasakojamą legendą apie undinę. Neva jo aptiktame, miško glūdumoje tyvuliuojančiame ežere prieš kelis šimtus metų nuskendo mergina. Ji nemirė, o pavirto undine, pakerinčia vyrus ir nusitempiančia juos į šaltas ežero gelmes. Siekdama susigrąžinti mylimą sužadėtinį, Marina pasirengusi bet kokiai aukai, tačiau kerštingoji undinė nesiruošia taip lengvai atiduoti savo grobio. Pragariškas galias ji nukreipia ne tik į Romaną, bet ir į jo sužadėtinę. Jaunuolių meilė turės atlaikyti paslaptingą praeities prakeiksmą, grasinantį ne tik jų laimei, bet ir gyvybėms.

Režisierius: Svyatoslav Podgaevskiy
Scenaristas: Ivan Kapitonov
Vaidina: Viktoriya Agalakova, Igor Khripunov, Efim Petrunin, Nikita Elenev, Sesil Plezhe


DANGORAIŽIS (Skyscraper)

Veiksmo trileris, N-13, anglų k. su LT subtitrais

Liepos 13-19 d. 20.00 val.

Karo veteranas ir buvęs FTB kovos su terorizmu agentas Vilas Sojeris (akt. Dwayne Johnson) šiandien – dangoraižių saugumo vertinimo ekspertas. Kinijoje išdygus aukščiausiam ir saugiausiam pasaulio pastatui, vyras vyksta įvertinti jo tykančias grėsmes, kurios netrukus atseka paskui buvusį slaptąjį agentą. Kaip paaiškėja, saugiausiu pasaulio pastatu laikomas dangoraižis toli gražu nėra toks saugus – pavojingiems nusikaltėliams sukėlus tyčinį padegimą, pastate netrunka kilti milžiniškas gaisras, o kaltė griūna ant paties Vilo pečių. Tapęs ieškomiausiu šalies nusikaltėliu, vyras priverstas rasti tikruosius piktadarius, susigrąžinti prarastą reputaciją ir išgelbėti įkaitais tapusią šeimą. Kuomet nebegalima niekuo pasitikėti, o tavo ir brangiausių žmonių gyvybė pavojuje, svarbi tampa kiekviena sekundė. Tačiau ar tokia operacija įmanoma, kuomet aplink – liepsnos liežuviai ir tave medžiojantys nusikaltėliai, pernelyg gerai apgalvoję piktadarystės planą? Ar Dwayne Johnson pasirodys esąs kiečiausiu Holivudo riešutėliu?

Režisierius ir scenarijaus autorius: Rawson Marshall Thurber
Vaidina: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Noah Taylor, Roland Møller, Byron Mann, Pablo Schreiber, Hannah Quinlivan


MAMA MIA! ŠTAI IR MES (Mama Mia! Here We Go Again)

Miuziklas, N-13, anglų k. su LT subtitrais

Liepos 20-26 d. 17.30 val.

Pasiruoškite šokti, dainuoti ir mylėti! Į kinus atkeliauja kultinio, pasauliniu hitu tapusio miuziklo „Mamma Mia!“ tęsinys. Praėjus dešimtmečiui, „Mamma Mia! Štai ir mes“ žiūrovai kviečiami sugrįžti į magišką Graikijos Kalokairi salą, kurioje, skambant ABBA dainoms, pamatys jau pamiltus aktorius Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried ir kitus.

Praeitis stipriai įtakoja ateitį, tad Sofijai (akt. Amanda Seyfried) laukiantis kūdikio, Dona (akt. Meryl Streep) pasineria į jaunystės prisiminimus, kuriuose ji – jauna mergaičiukė (akt. Lily James), ką tik sutikusi Semą (akt. Pierce Brosnan), Bilą (akt. Stellan Skarsgård) ir Garį (akt. Colin Firth) bei bandanti išnarplioti painius jausmus kiekvienam jų. Jaunystėje moters jausmus kurstę vyrai netrunka išdygti ant jos namų slenksčio, tad kuris iš jų pasirodys esąs geriausiu būsimu seneliu?

Antrojoje filmo dalyje prie žiūrovų jau pamėgtų aktorių prisijungia naujokai Lily James, Andy Garcia, Cher, Jeremy Irvine, Alexa Davies ir kiti, žadantys karštus šokius, uždegančias dainas ir jausmus, gyvenimus verčiančius aukštyn kojomis!

Režisierius: Ol Parker
Scenarijus: Ol Parker, Catherine Johnson, Richard Curtis
Vaidina: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Lily James, Josh Dylan, Hugh Skinner, Jeremy Irvine, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Andy Garcia, Cher


EKVALAIZERIS 2 (The Equalizer 2)

Kriminalinis veiksmo trileris, N-16, anglų k.

Liepos 20 – 26 d.

Antroje „Ekvalaizerio“ dalyje Denzel‘is Washington‘as išsiruošia į asmeninį keršto žygį.

Prieš ketverius metus iš rusų mafijos nagų pačiu žiauriausiu būdu išvadavęs jauną merginą Terę, „ekvalaizeris“ Robertas Makolas (aktorius Denzel‘is Washington‘as) sugrįžta antroje savo nuotykių dalyje. Šįkart jo keršto žygis – asmeniškas. Nežinomi smogikai žiauriai nužudo jo buvusią kolegę ir draugę Siuzaną (akt. Melissa Leo). Pats buvęs CŽV operatyvininkas, itin sudėtingų operacijų specialistas Makolas iškart atpažįsta vyriausybinių agentų braižą ir ima sekti karštais žudikų pėdsakais. 

Medžiodamas savo draugės likvidavimo vykdytojus ir užsakovus, Robertas apkeliaus pusę pasaulio, palikdamas kruviną pėdsaką. Negailestingas ir nesustabdomas, Robertas užsibrėžia tikslą nužudyti kiekvieną, prisidėjusį prie Siuzanos mirties, o vienintelis jo apgailestavimas – kad „negalės jų nužudyti du kartus“. 

Antroji „Ekvalaizerio“ dalis yra ketvirtasis bendras D. Washington‘o ir režisieriaus Antoine‘o Fuqua filmas (po „Oskarais“ apdovanotos „Išbandymų dienos“, užpernykščio „Nuostabiojo septyneto“ ir pirmosios „Ekvalaizerio“ dalies). Filmas ypatingas dar ir tuo, kad per visą 40-ies metų savo kino karjerą tai yra pirmasis kartas, kuomet D. Washington‘as sutiko vaidinti filmo tęsinyje. Žinant Holivudo biudžetus ir pomėgį tęsiniams, aktoriaus sprendimas šiuo atveju sulaužyti viso gyvenimo taisyklę, neabejotinai signalizuoja apie ypatingą juostą.

Režisierius: Antoine Fuqua
Prodiuseris: Jason Blumenthal, Todd Black, Tony Eldridge, Mace Neufeld
Scenaristas: Richard Wenk
Vaidina: Bill Pullman, Denzel Washington, Melissa Leo, Jonathan Scarfe, Pedro Pascal


PABĖGIMO PLANAS 2 (Escape Plan 2: Hades)

Veiksmo trileris, N-16, anglų k., 100 min.

Liepos 27 – rugpjūčio 2 d.

Praėjus penkeriems metams, Silvestras Stalone grįžta su filmo „Pabėgimo planas“ tęsiniu, kuriame dar kartą įrodys, jog neįveikiami kalėjimai šiame pasaulyje neegzistuoja.

Rėjus Breslinas (akt. S. Stalone) vadovauja elitinei saugumo specialistų komandai, savo noru patenkančiai į aukščiausio lygio kalėjimus, kad surastų ir pašalintų aptiktas saugumo spragas. Kai jo labiausiai patikimas agentas Shu Ren (akt. X. Huangas) yra pagrobiamas ir įkalinamas visiškai kompiuterizuotame kalėjime, iš kurio dar niekam nėra pavykę pasprukti, Rėjus su senų bičiulių pagalba nusprendžia surasti ir išlaisvinti į nelaimę patekusį draugą.

Režisavo: Steven C. Miller („Plėšikai“, „Arsenalas“, „Tyli naktis“)
Vaidina: Sylvester Stallone, Dave Bautista, Jesse Metcalfe, Wes Chatham, Jaime King, Curtis „50 Cent“ Jackson, Lydia Hull, Baylee Curran, Vincent Young, Ashley Cusato.


PIRMASIS IŠVALYMAS (The First Purge)

Trileris, N-16, anglų k., 97 min.

Liepos 27 – rugpjūčio 2 d.

Sveiki atvykę į eksperimentą – pirmąjį išvalymą! Bandydami sumažinti 1% siekiantį nusikalstamumo lygį ir kiaurus metus gyventi taikoje ir ramybėje, Naujieji Amerikos Tėvai – Įkūrėjai (NATI) imasi socialinio eksperimento. Jo metu vienos izoliuotos bendruomenės nariams 12 valandų bėgyje teisėtai leidžiama lieti agresiją ir žudyti. Negalioja jokie įstatymai, neveikia pagalbos tarnybos ir ligoninės – viską valdo tik chaosas, smurtas ir agresija. Tačiau kas įvyksta tuomet, kai uždaroje bendruomenėje vykdytas eksperimentas peržengia jos ribas, kraujo ir smurto gniaužtuose įkalindamas visą šalį?.. Ketvirtasis serijos „Išvalymas“ filmas tikina, jog tradicijos prasideda nuo revoliucijų ir žiūrovą nukelia prie išvalymo šaknų, leisiančių pažinti kruviniausios metų nakties ištakas.

Režisierius: Gerard McMurray
Scenarijus: James DeMonaco
Vaidina: Y’Lan Noel, Lex Scott Davis, Joivan Wade, Luna Lauren Velez, Marisa Tomei



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
UAB "Theatrical Film Distribution"
UAB "Garsų pasaulio įrašai"
Kino centras „Skalvija“
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt