Nutrūktgalviai: Don Kichoto pėdsakais
Naujiena

Vasario mėnesio filmų gidas 2018-01-24

Prancūziško kino festivalis "Žiemos ekranai" (Ecrans d'hiver)

Žiūrėkite vasario 2-8 d.

Repertuarą Gargžduose ir filmų aprašymus rasite ČIA! Taip pat kviečiame sužinoti bei sekti visas kino festivalio naujienas atnaujintoje interneto svetainėje www.ziemosekranai.lt Visi filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais.


TRYS DIDVYRIAI IR EGIPTO PRINCESĖ (Tри богатыря и принцесса Египта)

Animacinis f., žiūrėkite vasario 2-8 d. 14:30 val.

Naujametę naktį, kai kunigaikštis ruošiasi sakyti iškilmingą kalbą, o arklys Julijus išpakuoja dovanas ir prižiūri šventinio stalo dengimą, didvyriai vyksta į svečius pas Aliošą. Ten sutinka keistą žmogų, vardu Kvailėnas. Pasirodo, tai – tryliktasis mėnuo, kuris šiaip jau niekam nereikalingas ir kuris siekia įgyvendinti savo didžiausią norą – tapti pačiu svarbiausiu metų mėnesiu. Jam tik reikia apsimesti Seniu Šalčiu, parodyti patikliajam Aliošai porą triukų, susidraugauti su didvyriais ir atsirasti Egipte – faraonų ir senovės piramidžių šalyje. O toliau – piramidėse užkeikimas, burtai, Senoji ugnis – ir reikalas atliktas! Bet ne taip paprasta įgyvendinti savo kėslus, kai tau kelią pastoja ne tik trys didvyriai, bet ir jų žmonos, kunigaikštis, Julijus, slibinas Goryničius, tikrasis Senelis Šaltis ir netgi pati Egipto princesė Nefertitė! Juoko dozės užteks iki pavasario…

Režisierius: Konstantinas Feoktistovas.


AŠ ŽVAIGŽDĖ

Lietuviška komedija. Žiūrėkite vasario 2-15 d.

Mantas ir Monika - kultinis muzikos duetas renkantis tūkstantines arenas. Jų dainų tekstai apie šaltibarščius ir kitas aktualias temas vertinami kaip grynų gryniausia poezija. Jų muzika, pasak profesionalių kritikų, prilygsta atominės bombos sprogimui. Tačiau duetui netikėtai iširus, Mantas pradeda savo solo karjerą, kad iš naujo susigrąžintų savo buvusią šlovę ir populiarumą. Tai padaryti nėra taip lengva, kai bet kuris vidutinis lietuvis turi geresnę muzikinę klausą negu tu. Tačiau vilties Mantui dar yra, nes dėl karjeros jis pasiryžęs padaryti absoliučiai bet ką. Bet ta prasme, rimtai - bet ką....

Režisierius: Robertas Kuliūnas
Vaidina: Mantas Stonkus, Monika Pundziūtė, Rimantė Valiukaitė, Marius Čižauskas


DAGAS IŠ AKMENS AMŽIAUS (Early Man)

Animacinis f. Žiūrėkite vasario 9-22 d.

Seniai seniai, kai žemėje lakstė dinozaurai, mamutai ir kitokios nesąmonės, mūsų pro-pro-pro-pro-protėviai gaminosi ginklus iš akmens ir medžiojo triušius. Na, bent jau viena gentis taip darė. Gimtoji Dago gentis. Pats Dagas buvo šiek tiek keistas vaikinas. Jam, pavyzdžiui, kildavo klausimai apie tai, kodėl medžiojami tik triušiai, o ne didesni gyvūnai. Mėsos juk būtų daugiau?
Tačiau vieną dieną juos užgriūva kur kas didesnės bėdos. Dago gentį su savo chebra užpuola kažkoks iki tol nematytas pasikėlęs bičas ir pompastiškai paskelbia apie Akmens amžiaus pabaigą ir Bronzos amžiaus pradžią. Nespėjęs išsiaiškinti, kas, po perkūnais, yra toji bronza, Dagas su gentainiais paimamas į nelaisvę ir nugabenamas į pagrobėjo miestą. O ten jau prasideda tokie stebuklai, kokių nei Dagas, nei jo bičiuliai net sapnuose neregėjo. 

Lietuviškai urvinius įgarsino: Saulius Čiučelis, Jovita Balčiūnaitė, Liubomiras Laucevičius, Edita Zizaitė, Ridas Žirgulis, Darius Krapikas, Andrius Žiurauskas, Giedrius Arbačiauskas, Remigijus Endriukaitis, Andrius Žiurauskas, Daiva Lebeliūnaitė, Vytautas Rašimas.


PENKASDEŠIMT IŠLAISVINTŲ ATSPALVIŲ (Fifty Shades Freed)

Romantinė drama, cenzas N-18. Žiūrėkite vasario 9 - kovo 1 d.

Finalinėje „Penkiasdešimt atspalvių“ serijos dalyje Kristianas (akt. Jamie Dornan) ir Anastasija (akt. Dakota Johnson) žengia altoriaus link. Po vedybų sutuoktiniai mėgaujasi idiliška ramybe ir vienas kitu. Deja, ne visi aplinkiniai jaunavedžiams linki laimės – ponios Grei gyvybei ima grėsti pavojus – kelią moteriai pastoja piktadarys, degantis keršto troškimu. Jaunavedžių laimę vis labiau drumsčia ir Kristiano praeities šešėliai, o virš svaiginančiu buvusio meilės nuotykio telkiasi juodi debesys…

Šv. Valentino dieną trečiakart iš eilės švęsti kviečiantis filmas „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“ sukurtas remiantis rašytojos E. L. James romanų serija. 2011-aisiais pasirodžiusi erotinė trilogija kaip mat tapo kultine. Daugiau nei 300 mln. kopijų tiražu parduotos knygos, išverstos į daugiau nei 52 kalbas, pirmąsyk buvo ekranizuotos 2015-aisiais – Šv. Valentino dieną pasirodęs filmas tapo ypač pelningu, o po dvejų metų pasirodęs tęsinys pakartojo pirmtako sėkmę. Pagrindinius vaidmenis romantinėje dramoje atliekantys aktoriai Jamie Dornan ir Dakota Johnson tapo pasaulinio ryškumo žvaigždėmis, o kultinio romano autorė savo kūrybą papildė dar vienu kūriniu, romanu „Penkiasdešimt pilkų atspalvių pagal Kristianą“. 2018-aisiais filmo „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“ kūrėjai žiūrovus kviečia kartu stebėti pasaulio dėmesį prikausčiusios trilogijos kulminaciją ir žada pikantiškiausius iki šiol kino ekrane matytus vaizdus.

Režisierius: James Foley
Vaidina: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Callum Keith Rennie, Bruce Altman, Arielle Kebbel


PELĖDŲ KALNAS (Owl Mountain)

Lietuviška istorinė vaidybinė drama. Žiūrėkite nuo vasario 16 d.

„Laisvoji Europa“, „BBC“, „Amerikos Balsas“ tik retsykiais prasimuša pro „Geležinę uždangą“ ir sovietinius radijo stočių slopintuvus į Lietuvą, kur vyksta nuožmus karas tarp nepasidavusių okupacijai krašto gyventojų ir sovietinio režimo, įsitvirtinusio šalyje tik rusų kariuomenės durtuvų pagalba. Besipriešinantieji – terorizuojami, žudomi ir tremiami į Sibirą. 

Jis – tik vienas iš daugelio gimnazistų, ginkluoto pasipriešinimo dalyvis ir liudininkas, renkantis įrodymus bei dokumentus apie Kremliaus režimo nusikaltimus... Gimnazistų tarpe jis tampa tikra legenda: merginoms – Holivudo ikona John Wayne, vaikinams – neįveikiama kliūtis ir konkurentas meilės reikaluose. Jis yra tas, kuriam lemta istoriniame žygyje į Vakarus nunešti žinią laisvam pasauliui ir JAV kongresui apie Baltijos kraštų laisvės siekį, nulėmusį „Welleso deklaracijos“ likimą. Deklaracijos, stojusios pleištu tarp buvusių karo sąjungininkių JAV ir Sovietų Sąjungos, ir ilgus Šaltojo karo metus palaikiusios bei gaivinusios okupuotų Baltijos šalių viltį atgauti nepriklausomybę.

„Pelėdų kalnas“ – tai istorija apie 1947-1952 m. Lietuvoje susiklosčiusius politinius ir istorinius įvykius, partizanų ryžto ir nešamos žinios kelionę, pralietą kraują, herojų tarpusavio meilę bei santykius, pokario kartą, tvyrojusią baimę būti nubaustam, ištremtam ar nužudytam, bet taip ir nenumalšinusią nepriklausomybės šauksmo. Tai yra istorija apie viltį. Apie beatodairišką riziką priešintis vardan laisvės. Vardan tautinės, socialinės ir, pagaliau, paprasčiausios žmogiškos laimės.

Režisierius: Audrius Juzėnas
Scenarijaus autorius: Pranas Morkus
Vaidina: Aidas Jurgaitis, Arnas Danusas, Paulina Taujanskaitė, Anastasija Marčenkaitė, Aleksas Kazanavičius, Aldona Bendoriūtė, Adomas Jasiukėnas, Rūta Šmergelytė, Mantas Zemleckas, Darius Meškauskas, Aleksandr Špilevoj, Aleksandra Metalnikova, Dainius Svobonas


GNOMAI (Gnome Alone)

Animacinis f. Žiūrėkite nuo vasario 23 d.

Populiarių animacinių filmų „Šrekas“ ir „Operacija „Riešutai“ kūrėjai susijungė naujam nuotykių animacijos projektui „Gnomai“. Kaip ir „Šreko“ herojai sprendė svarbius asmeninius klausimus pakeliui gelbėdami karalystę, taip ir naujoje animacijoje pagrindiniams veikėjams bus be galo svarbu išsiaiškinti, kiek daug jie reiškia ne tik savo šeimai, draugams, bet ir apskritai visame šiame pasaulyje.

Į naują namą su mama gyventi persikėlusi Chloja entuziazmu netrykšta. Visi draugai liko toli, vienintelis vaikas naujoje vietoje – erzinantis kaimynų berniukas Liamas. Namas didžiulis, nejaukus ir, lyg to būtų maža, tiesiog prikištas kvailai atrodančių sodo nykštukų. Susierzinusi Chloja šiaip ne taip prisiverčia galvoti apie jos laukiančią naująją mokyklą, tačiau mergaitės mintis greitai nutraukia tie patys netikėtai atgiję sodo nykštukai.

Atsipeikėjusi nuo pirmojo išgąsčio, Chloja išsiaiškina, kad sodo nykštukai save vadina gnomais, o jų darbas – saugoti namą ir visą planetą nuo piktų, bet juokingų ir varles primenančių padarų. Jie ateina iš kito pasaulio per portalą, atsiveriantį keistajame name. Netrukus, prasidėjus tų padarų atakai, Chloja kartu su gnomais ir netgi erzinančiu kaimynų berniuku ryšis ginti savo naujųjų namų ir viso pasaulio!

Režisieriai: Peter Lepeniotis, Shelly Shenoy



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Best Film
UAB "Theatrical Film Distribution"
Kino Pavasaris
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt