Drakonų sergėtoja
Naujiena

Gruodžio filmų gidas 2017-11-30

Meškiukas Padingtonas 2 (Paddington 2)

Gruodžio 1-14 d. 14:30 val.

Animacinis, vaidybinis, šeimai

Prieš trejus metus iš tolimosios Peru į Londoną atkeliavęs simpatiškiausias pasaulio meškiukas Padingtonas naujus namus surado Braunų šeimoje. Nors nuolat įsipainiojantis į keistas situacijas ir nesusipratimus, marmeladą dievinantis meškiukas yra labai geros širdies, tad nenuostabu, kad kaimynystėje jis greitai tampa savas ir mėgstamas. O Braunams jis tampa tiesiog dar vienu šeimos nariu.

Artėjant mylimos tetulės Liusės šimtmečiui, Padingtonas ima sukti galvą, ką jai padovanoti. Pono Gruberio parduotuvėlėje pamatęs senovinę knygą, meškiukas nusprendžia, kad tai – tobula dovana. Tačiau čia iškyla pirmoji problema. Kaip ją įsigyti? Norėdamas išlaikyti paslaptį, pinigų iš Braunų prašyti nenori, vogti – ne variantas. Vadinasi, teks imtis darbo. Meškiukas išbando daugybę darbų ir, žinoma, visus jį lydi daugybė mielų nesusipratimų. Tada iškyla antroji problema: jo nusižiūrėtą knygą kažkas pavagia. Kartu su naująja savo šeima meškiukas Padingtonas išsiruošia į paties Šerloko Holmso vertą detektyvinę kelionę per Londoną, sekant vagišiaus pėdsakais.

Režisierius: Paul King

Vaidina: Greg Marcks, Brendan Gleeson, Hugh Grant, Jim Broadbent, Ben Whishaw, Julie Walters


Stebuklas (Miracle)

Gruodžio 8-21 d.

Lietuviškas filmas, tragikomedija

1992 m., Lietuva skendi didelėje ekonominėje krizėje: darbo nėra, bankai bankrutuoja, o prie dešros, kurios kilogramas kainuoja 350 talonų, driekiasi eilės. Irena, stipri moteris, ant kurios pečių laikėsi visas Biednių kaimo kolektyvinis ūkis, bando išlaikyti kiaulių fermą ir jos darbininkus. Padėti jai gali tik stebuklas. Ir jis įvyksta! Tiksliau – atvyksta. Raudonu Kadilaku į kaimą atvažiuoja žavingas amerikietis Bernardas. Ir pažada: kentėti liko nedaug – jis išgelbės fermą nuo bankroto ir netrukus Biednių gyventojai gyvens kaip Amerikoje. Ar Bernardas padės Irenai išgelbėti kiaules? O gal pats pakiš jiems kiaulę?

Ši tragikomiška istorija pasakoja apie kiaules, stebuklus, kiaulišką kapitalizmą ir sistemų sandūroje išgyventi bandantį žmogų.

Scenarijaus autorė ir režisierė: Eglė Vertelytė

Vaidina: Eglė Mikulionytė, Vyto Ruginis, Andrius Bialobžeskis, Daniel Olbrychski, Gabija Jaraminaitė, Valentinas Krulikovskis, Valerijus Jevsejevas, Sonata Visockaitė


Kaip išgelbėti Kalėdas (Christmas and Co)

Gruodžio 15-28 d.

Kalėdinis animacinis, vaidybinis filmas, šeimai

„Kaip išgelbėti Kalėdas“ siužetas prasideda nuo įvykio, kai Kalėdų senio dirbtuvėse staiga suserga visi elfai, gaminę vaikams dovanas, ir pasauliui iškyla pavojus netekti Kalėdų stebuklo. Jei elfai greit nepasveiks, tai dovanų negavę vaikai nusivils, viskas lemtingai pasikeis. Todėl Kalėdų senelis pasikinko savo elnius ir leidžiasi į Žemę ieškoti vaistų – vitamino C. Čia prireikia rimtos pagalbos, nes jis nepažįsta žmonių gyvenimo būdo ir nuolat patenka į keblias situacijas.

Filmą nuspalvina tiek mažiems, tiek dideliems suprantamas humoras, būdingas režisieriui ir aktoriui Alainui Chabatui, beje, vaidinančiam patį pagrindinį personažą, Kalėdų senį. Ankstesni jo filmai „Asteriksas ir Obeliksas: Misija Kleopatra“ ir „Marsupilami“ sėkmingai pasirodė tarptautiniu mastu ir puikiai tiko šeimų laisvalaikiui. Režisierius mėgsta derinti vaidybinį kiną su animacija; komedijoje „Kaip išgelbėti Kalėdas“ tokiu būdu sukurtas visas fantastinis Kalėdų senio pasaulis.

Kinas bus suprantamas net patiems mažiausiems – lietuviškai vaidmenis įgarsino aktoriai Algirdas Dainavičius, Sergejus Ivanovas, Neringa Varnelytė, Jurgis Domaševičius, Edita Zizaitė, Ignas Ciplijauskas, Judita Urnikytė. Filme be paties režisieriaus pagrindinius vaidmenis atliko prancūzų kino žvaigždės Audrey Tautou („Amelija iš Montmartro“, „Coco prieš Chanel“, „Gėlėti sapnai“) ir Golshifteh Farahani („Melo pinklės“, „Egzodas. Dievai ir karaliai“, „Karibų piratai: Salazaro kerštas“). Projektą prodiusavo filmo „Edit Piaf: rožinis gyvenimas“ prodiuseriai.


Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus (Star Wars: The Last Jedi)

Gruodžio 15-21 d.

Veiksmo, nuotykių, fantastinis

Metas džedajams išnykti! Toks grėsmingas šūkis nuaidi pasitinkant naujausią fantastinės kino sagos „Žvaigdžių karai“ dalį „Paskutiniai džedajai“.

Šioji „Žvaigdžių karų“ dalis bus 2015 metais pasirodžiusio filmo „Žvaigždžių karai: Galia nubunda“ tęsinys. Pastarajame filme Rei (akt. Daisy Ridley) pajunta savyje nubudusią Galią. Nuošalioje pasaulio saloje susitikusi su atsiskyrėliu tapusiu Liuku Skaivokeriu (akt. Mark Hamill), mergina taps jo mokine. O kas taps paskutiniu džedajumi?

Filme žiūrovai taip pat išvys ir generolę Lėją Organą (akt. Carrie Fisher), Fliną (akt. John Boyega), Po (akt. Oscaras Isaacas), generolę Fasmą (akt. Gwendoline Christie) ir kitus pamėgtus sagos herojus.

Pirmą kartą į „Žvaigdžių karų“ režisieriaus kėdę sėdęs Rianas Johnsonas lietuviams puikiai pažįstamas, kaip filmo „Laiko kilpa“ režisierius. Jis taip pat režisavo ir kelias kultinio televizijos serialo „Bręstantis blogis“ serijas. 


Bulius Ferdinandas (Ferdinand)

Gruodžio 22 – sausio 4 d.

Animacinis, šeimai

Kerinčio grožio istorija pasakoja apie didžiulį bulių su dar didesne širdimi!

Žmonės įpratę vieni kitus vertinti pagal taip, kaip kitas atrodo, bet... ne viskas taip paprasta. Ypač, kai kalba pasisuka apie Ferdinandą – milžinišką ispaniškų kovų bulių, kuriam vietoj kautynių daug labiau patinka gerėtis gamta, svajoti ir tiesiog draugauti.

Ferdinando vaikystė buvo nuostabi – jis užaugo gražioje fermoje, kur jį mylėjo mergaitė Nina. Bet vieną dieną viską pasikeičia. Svajoklį gatvėje sučiumpa žmonės ir atiduoda jį ispaniškų bulių kautynių organizatoriams. Bet juk Ferdinandas – visai ne kovotojas!

Pasiryžęs bet kokia kaina grįžti namo pas jo laukiančią Niną, Ferdinandas leisis į nepaprastą nuotykių kelionę ir susipažins su naujais pašėlusiais draugais, lydėsiančiais jį gimtąją fermą.

Režisierius: Carlos Saldanha („Rio 2“, „Ledynmetis: dinozaurų eros pradžia“, „Ledynmetis 2: eros pabaiga“, „Ledynmetis“)

Lietuviškai įgarsino: Vitalija Mockevičiūtė, Mark Garlukovic, Gytis Balčiūnas, Oneida Kunsunga, Dalius Skamarakas, Mantas Stonkus ir kiti.


Džiumandži: sveiki atvykę į džiungles (Jumanji: Welcome To The Jungle)

Gruodžio 22-28 d.

Fantastinis, nuotykių, šeimai

Prieš 22-ejus metus Robin‘o Williams‘o suvaidintas herojus Alanas Perišas pateko į nepaprasto žaidimo paslaptingu „Džiumandži“ pavadinimu spąstus. Krentant kauliukams, ant žaidimo lentos langelių surašytos pranašystės pildėsi realiame gyvenime. Žaidimo nusviestas į džiungles, Alanas turėjo pasitelkti visus sugebėjimus, kad išgyventų. Atgal į savo gyvenimą jis galėjo sugrįžti tik tuomet, kai žaidimas buvo baigtas.

Dabar, praėjus dviem dešimtmečiams, istorija kartojasi. Keturi paaugliai atranda paslaptingą, seną vaizdo žaidimą. Jį įjungę ir pradėję žaisti, jaunuoliai pavirsta savo naudojamais avatarais ir yra nusviedžiami į džiunglių gūdumą. Spenseris tampa drąsiu nuotykių ieškotojų Breivstounu (aktorius Dwayne‘as Johnson‘as), galingo sudėjimo futbolo žvaigždė Fridžas pavirsta vos pusantro metro tesiekiančiu vyruku pravarde Einšteinas (akt. Kevin‘as Hart‘as), viena populiariausių mokyklos merginų tampa vidutinio amžiaus profesoriumi (akt. Jack‘as Black‘as), o tylenė Marta – aršia kovotoja (akt. Karen Gillan).

Ketveriukė netrukus supranta, kad „Džiumandži“ nėra tiesiog žaidimas pramogai. Pagrindinė šio žaidimo užduotis – išgyventi. Pavojai tyko už kiekvieno kampo, ar, tiksliau, už kiekvieno medžio. Kad nugalėtų žaidimą ir sugrįžtų į savo pasaulį bei savo kūnus, ketveriukė privalės leistis į pavojingiausią gyvenimo kelionę, atras tai, ką prieš 20 metų džiunglėse paliko Alanas Perišas ir privalės pakeisti požiūrį tiek į save, tiek į savo draugus. Nes kitu atveju amžiams liks įkalinti žaidime.

Režisierius: Jake Kasdan

Vaidina: Dwayne Johnson, Jack Black, Bobby Cannavale, Kevin Hart


Klasės susitikimas: berniukai sugrįžta

Nuo gruodžio 29 d.

Lietuviška komedija

Tomas (akt. A. Bružas) visada žinojo, ko nori moterys, tačiau dabar jis įsitikinęs – žino, ko reikia moterims, kad rastų idealų vyrą. Įvaizdį pakeitęs ir įspūdingus raumenis, taip pat barzdą ir ūsus užsiauginęs Tomas rengia įkvepiančius seminarus ir lepinasi išskirtiniu moterų dėmesiu. Gediminas (akt. L. Pobedonoscevas) sėkmingai vedė ir išvažiavo į Balį medaus kopinėti. Kitiems einasi ne taip gerai. Linas (akt. K. Glušajevas) dar labiau prispaustas po Kristinos (akt. Ineta Stasiulytė) padu, o Vytautui (akt. M. Vaitiekūnas) – tikra vidurio amžiaus krizė: žmona paliko, o jam visiškai „rauna stogą“. Ir vieną dieną visi gauna pakvietimus į klasės susitikimą – ilgai laukta proga draugams vėl susibėgti ir leistis į vyrišką kelionę keturiese!

Klasės susitikimas po 20 metų – išbandymas kiekvienam iš jų. Pirmiausia, kiekvienas gavo užduotį, o Linas – sunkiausią iš visų: pasakyti kalbą. Apie ką kalbėti, kai gyvenimas, atrodo, ne itin linksmas? O dar, kaip tyčia, teks susitikti su pana, kurią mokykloje buvo įsimylėjęs... Na, bet berniukai ir lieka berniukai, pakeliui jų laukia neeiliniai nuotykiai: vizitas į vaisingumo kliniką, naujos pažintys naktiniame klube, vyriškumo išbandymai vietinės reikšmės vakarėlyje, sporto klube ir gatvėje. Galiausiai – įsimintiniausias klasės susitikimas, kuris pakeis visų keturių herojų gyvenimus visiems laikams.

 

Režisierius: Kęstutis Gudavičius („Tarp mūsų, berniukų...“).
Vaidina: Audrius Bružas, Leonardas Pobedonoscevas, Kirilas Glušajevas, Mantas Vaitiekūnas, Ineta Stasiulytė, Mindaugas Papinigis, Valentinas Krulikovskis, Donatas Šimukauskas, Gabrielė Malinauskaitė-Rudzienė, Karina Stungytė ir kt.



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino centras „Skalvija“
ACME Film
Kino teatras „Pasaka“
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt