Keistuolė Betė
Naujiena

Lapkričio filmų gidas 2017-10-25

Toras. Pasaulių pabaiga (Thor: Ragnarok)

Nuo lapkričio 3 d.         

Veiksmo, nuotykių, fantastinis filmas.

Nelaisvėje, Sakkar planetoje, be savo kūjo kalintis Toras (akt. Chris Hemsworth) vieną dieną išgirsta, kad Asgarde vyksta labai negeri dalykai – valdžią į savo rankas perima piktadarė Hela (akt. Cate Blanchett). Asgardui gresia sunaikinimas.

Norėdamas grįžti į gimtinę ir išgelbėti jos ateitį, Toras yra priverstas stoti į gladiatorišką kovą su senu savo draugu – Halku (akt. Mark Ruffalo). Kova dėl išlikimo prasideda.

Šio filmo režisieriumi, daugelio nuostabai, tapo Naujosios Zelandijos kino kūrėjas Taika Waititi. „Toras: Pasaulių pabaiga“ bus pirmasis jo tokio didelio biudžeto filmas, tačiau T. Waititi kūryba daugeliui buvo žinoma ir iki šiol – jis yra juodosios komedijos „Ką mes veikiame šešėliuose“ autorius.

Naujajame filme galingojo Toro vaidmuo vėl buvo patikėtas aktoriui Chris Hemsworth. Istorijoje taip pat vaidina ir Cate Blanchett, Idris Elba, Anthony Hopkins, Mark Ruffalo, Tom Hiddlestone, Benedict Cumberbatch ir kiti.


Lapkričio 10 d. 13-17 val. kino teatre vyks Klaipėdos rajono savivaldos ir verslo forumas, todėl tądien vyks tik vėlyvasis vakarinis seansas.


Aštuonkojis Dipas (Deep)

Lapkričio 11-23 d.

Animacinis filmas

Linksmas ir smalsus aštuonkojis Dipas yra paskutinis savo giminės atstovas ateities pasaulyje. Pasaulyje, kuriame bendras vandenyno lygis jau pakilęs tiek, kad apsėmęs daugelį žmonių statytų miestų. To Dipas, be abejo, nežino. Jis laimingai leidžia laiką su geriausiais draugais aštriadante žuvyte Eva ir neurotiška krevete Alisa, tyrinėdamas nepažįstamus objektus, nugrimzdusius į dugną iš keistos žmonių civilizacijos.

Nerūpestingas jų dienas nutraukia povandeninio ugnikalnio išsiveržimas, sugriaunantis bičiulių namus. Vienintelis pakankamai didelis gyvūnas, galintis nuversti akmenų krūvas ir išlaisvinti Dipo artimuosius, yra banginis Neitanas. Dipas su draugais nedvejodamas patraukia jo ieškoti. Neužmirštamoje kelionėje pro nuskendusį „Titaniką“ ir visiškai apsemtą Niujorką Dipo ir jo draugų laukia daugybė įvairiausių nuotykių.

Režisierius: Julio Soto Gurpide


Blogos mamos ir jų Kalėdos (Bad Mom’s Christmas)

Lapkričio 11-16 d.

Komedija.

Eimė, Kiki ir Karla (aktorės Mila Kunis, Kristen Bell ir Kathryn Hahn) – nesibaigiančių įsipareigojimų, užduočių ir darbų nukamuotos mamos. Lygiai prieš metus joms trūko kantrybė ir draugės sukilo prieš grupę tobulų „supermamyčių“. Nes juk teisės kaip reikiant pasilinksminti niekas neatėmė ir tik nuo pačios mamos priklauso, ar ji vien tik rūpinsis šeima, ar kartais pasirūpins ir savimi.

Šįkart prieš drauges kaip naujas įsipareigojimų kalnas iškyla Kalėdos. Šventė, prieš kurią bet kurios mamos darbų apimtis patrigubėja. Maisto ruošimas, dovanų pirkimas, namų tvarkymas, rūpinimasis kalėdine atmosfera – viskas krenta ant gležnų mamų pečių. Nenuostabu, kad tai Eimei, Kiki ir Karlai vėl nurauna stogą ir jos ima maištauti prieš seniai susiklosčiusias tradicijas. Tačiau lyg tyčia, į svečius atvyksta ir reiklios jų pačių mamos. 

Režisieriai ir scenarijaus autoriai: Scott Moore, Jon Lucas

Vaidina: Kristen Bell, Jay Hernandez, Mila Kunis, Kathryn Hahn


Žmogžudystė rytų eksprese (Murder on the Orient Express)

Lapkričio 10 - 16 d.

Drama, psichologinis filmas.

Prabangus traukinys, vienas kito nepažįstantys, labai skirtingi keliautojai ir... viena žmogžudystė. Pagal kultinį A. Kristi romaną sukurtoje mistinėje kriminalinėje dramoje „Žmogžudystė Rytų eksprese“ – patys ryškiausi aktoriai ir pats painiausias tyrimo labirintas.

Gili speiguota žiema. Bėgiais dunda prabangus traukinys. Jame jauku ir šilta. Dailūs ponai ir žavios damos vakarieniauja ištaigingame restorane, ilsisi savo kajutėse. Bet malonios jų šypsenos slepia klastas... Viename vagonų randamas negyvo keleivio kūnas. Visi sukrunta – žmogžudystė traukinyje, o vienas keleivių – žmogžudys! Kuris?! Belgų detektyvui Erkiuliui Puaro (akt. Kenneth Branagh) tenka nepaprastai sunki užduotis – įminti kraupios žmogžudystės mįslę. Ją apsunkina tai, kad traukinyje knibždėte knibžda keleivių, kurių kone kiekvienas turėjo priežastį įvykdyti šį nusikaltimą.

1934 metais Agatos Kristi parašytas romanas yra laikomas vienu iš originaliausių literatūros kūrinių. Kaip ir knygoje, filme pasakojama intriguojanti istorija apie paslaptingą žmogžudystę žymiajame „Orient Express“ traukinyje. Penkiems „Oskarams“ nominuotas aktorius Kenneth Branagh šįkart sėdo į režisieriaus kėdę. Ir tai toli gražu ne jo debiutas režisūroje – K. Branagho filmografijoje net dvidešimt jo paties režisuotų filmų – nuo „Toro“ iki „Džeko Rajano: šešėlių užverbuoto“, „Pelenės“ ir kitų. Beje, K. Branagh ne tik režisavo „Žmogžudystė Rytų eksprese“, bet ir pats jame įkūnijo vieną pagrindinių vaidmenų.

Režisierius: Kenneth Branagh

Vaidina: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Michael Pena, Judi Dench, Leslie Odom Jr., Tom Bateman, Lucy Boynton, Sir Derek Jacobi, Josh Gad, Penelope Cruz, Sergei Polunin, Willem Dafoe


Teisingumo lyga (Justice League)

Lapkričio 17-23 d.

Veiksmo, nuotykių, fantastinis filmas.

Nesavanaudiškas ir didvyriškas Supermeno pasiaukojimas gėrio vardan grąžino Betmeno tikėjimą žmonija. Praėjus keliems mėnesiams po tragiškai pasibaigusio jo ir Supermeno susirėmimo („Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“), kaltės graužiamas Briusas Veinas (aktorius Ben‘as Affleck‘as) gauna progą ištaisyti savo padarytą klaidą. Žmonijai grasinti ima naujas paslaptingas priešas ir jo vedama demonų armija. Supratęs, kad vienas naujos grėsmės neatrems, Betmenas ima rinkti kitus superherojus, kad kartu užkirstų kelią galingajam priešininkui. Šalia Briuso Veino stoja Nuostabioji Moteris (Gal Gadot), Akvamenas (Jason‘as Momoa), Blyksnis (Ezra Miller‘is) ir Kiborgas (Ray‘us Fisher‘is). Teisingumo Lyga kyla į kovą.

Režisierius: Zack Snyder

Vaidina:  Jared Leto, Jesse Eisenberg, Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, J.K. Simmons, Jason Mamoa


Mažasis vampyras (Little Vampire)

Nuo lapkričio 24 d.

Animacinis filmas.

Tarp Helovyno ir Šv. Kalėdų Lietuvos kino teatruose pasirodys animacinis filmas visai šeimai, pagal žymios vokiečių vaikų rašytojos Angelos Sommer-Bodenburg knygučių seriją „Mažasis vampyras“. Tai naujas filmų „Oi, laivas dingo!“ ir „Legendinis vikingas Toras“ animatorių darbas.

Pateksime į tikrą istoriją apie trylikametį vampyriuką Rudolfą, kurio šeimą persekioja piktas vampyrų medžiotojas. Laimei, Rudolfas sutinka to paties amžiaus žmonių berniuką Tonį, kuris be galo mėgsta senus apleistus dvarus, kapus ir baisius pasakojimus apie vampyrus. Tonis padeda savo draugui ir visam vampyrų klanui susidoroti su priešais šioje nuotaikingoje, klaikiai linksmoje ir pavojingoje kovoje. Berniukai kartu patiria ne tik daug kvapą gniaužiančių nuotykių – gaudynės keliais ir oru, susitikimai su skraidančiomis karvėmis, poilsis kapinėse – bet ir tampa neišskiriamais geriausiais draugais.

Režisieriai: Richard Claus, Karsten Kiilerich


Tėtukas namie 2 (Daddy‘s Home 2)

Lapkričio 24-30 d.

Komedija.

Pirmoje „Tėtukas namie“ dalyje tarsi šuo su kate sugyvenę Dastis (akt. Mark Wahlberg) ir Bredas (akt. Will Ferrell) pagaliau randa bendrą kalbą. Namuose įsivyravus taikai ir ramybei, apimti Kalėdų karštinės, vyrai net imasi drauge organizuoti tobulą šventę savo vaikams. Deja, sunkiai pasiektoms paliauboms grėsmę ima kelti netikėtai užgriuvę jųdviejų tėčiai – seksualusis Kurtas (akt. Mel Gibson) ir jautruolis ponas Vaitakeris (akt. John Lithgow). Jaukiomis turėjusias būti Kalėdas seneliai verčia nesibaigiančiu chaosu ir konkurencine kova. Kol jųdviejų tėvai ruošiasi vienas kitam perkąsti gerklę, Dasčiui ir Bredui patikima sunkiai įkandama užduotis – kad ir kas benutiktų, likti pavyzdingais tėvais, nesiveliančiais į mūšio lauką.

Amerikietiškų komedijų meistras, režisierius Sean Anders, 2015-aisiais pristatęs pasaulinės sėkmės susilaukusią komediją „Tėtukas namie“, į antrosios dalies filmavimo aikštelę prisiviliojo patį Melą Gibsoną! Dviejų Oskarų laureatas pastaruoju metu vaidina ypač retai ir tikina, jog jam mielesne tapo režisieriaus kėdė. 9 vaikų susilaukęs vyras teigia filmuotis grįžtantis tik tuomet, kai jaučia turįs kažką bendro su būsimu filmu. „Kaip 9 vaikų tėvas, galiu užtikrintai pasakyti, jog Kalėdos yra siaubingiausias metų laikas. Šiame filme pamatysime kodėl“, - žiūrovus intriguoja kultinis aktorius.

Režisierius: Sean Anders
Vaidina: Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell, John Lithgow, Alessandra Ambrosio, Linda Cardellini


Nuolankioji (Кроткая / A Gentle Creature)

Premjera Lietuvoje lapkričio 24 d. Gargžduose žiūrėkite nuo gruodžio 1 d.

Drama.

Šių metų Kanų kino festivalio konkursinės programos filmas „Nuolankioji“ atkeliauja į didžiuosius Lietuvos kino ekranus. Naujausias revoliucijos portreto apie Ukrainos įvykius „Maidanas“ autoriaus, režisieriaus Sergejaus Loznicos filmas abejingų nepalieka.

Sukurtas naujai interpretuojant tokio paties pavadinimo F. Dostojevskio apsakymą, vieną iš pasaulio literatūros šedevrų, filmo siužetas nukelia į keistą nebaudžiamų nusikaltimų kraštą sovietmetyje. Šis be kompromisinis, stiprus filmas atskleidžia Rusijos totalitarinį veidą bei miestų-kalėjimų gyvenimą.

Provincijoje gyvena jauna moteris. Kartą ji gauna siuntinį, kurį pati buvo išsiuntusi savo įkalintam vyrui, su prierašu „grąžinti siuntėjui“. Nustebusi moteris neturi kito pasirinkimo, kaip tik keliauti į kalėjimą tolimame šalies regione ir ieškoti atsakymų. Taip prasideda siurreali, bemaž Davido Lyncho stiliaus istorija apie žmogaus sąžinės kovą prieš neįveikiamą socialinio blogio tvirtovę. Nuolankumas ir romumas prieš patyčias. Metusi iššūkį smurtui ir pažeminimui, akistatoje su visais prieštaraujančiais, herojė pradeda aklą teisybės paiešką.

Ukrainos režisierius Sergejus Loznica savo kūrybinį gyvenimą pradėjo nuo dokumentinių filmų, nuo 1996-ųjų jis sukūrė 17 prizinių juostų. Pirmasis S. Loznicos pilno metro meninis filmas „Mano laimė“ („My Joy“, 2010) buvo iškart nominuotas Kanuose pagrindiniam prizui, o 2012-aisiais kitas jo filmas „Rūke“ („In the Fog“) Kanuose laimėjo FIPRESCI prizą.

Stulbinantį ir kvapą gniaužiantį kinematografijos meno kūrinį “Nuolankioji” Lietuvos kino žiūrovai pamatys nuo lapkričio 24 d., Gargžduose – nuo gruodžio 1 d.

Režisierius: Sergejus Loznica
Vaidina: Vasilina Makovtseva, Marina Kleshcheva, Lia Akhedzhakova, Valeriu Andriuta, Boris Kamorzin, Sergei Kolesov



Atgal prie naujienų

Jūsų bilietai
---00:00---
IŠ VISO: 0.00 €
Pirkti

DĖMESIO! Pasirinkus vietas salėje, bilietus galima tik pirkti - vietų rezervacija NEGALIMA. 

Vaikiškas bilietas galioja tik vaikams iki 12 metų. 

Kaip įsigyti bilietą?

Pasirinkite filmą.
Puslapio apačioje pasirinkite dieną, laiką, bilietus ir spauskite „PRIDĖTI REZERVACIJĄ“
Salės plane pasirinkite norimas vietas ir spauskite „PIRKTI“.

Reikia pagalbos? Išsamus gidas: >>>ČIA<<<

Partneriai
Kino centras „Skalvija“
Kino teatras „Pasaka“
UAB "Garsų pasaulio įrašai"
© 2024 Kino teatras „MINIJA“
E-sprendimas: nSoft.lt